Európai uniós forrás segítségével bővült a Csolnoky Ferenc kórház Eszközparkja


2015-12-30 11:41:59  | cikk:  | 


Európai uniós forrás segítségével bővült a Csolnoky Ferenc kórház Eszközparkja főképe
757 278 421 forintot költhetett a Csolnoky Ferenc Kórház eszközparkjának bővítésére egy európai uniós projekt keretében. Az eszközfejlesztés a veszprémi kórházban 2013 című projekt megvalósítása során beszerzett orvostechnikai berendezések és műszerek hozzájárulnak az érintett lakosság egészségügyi ellátáshoz való jobb hozzáféréséhez, valamint ahhoz, hogy a diagnosztika és a kezelések területén is minőségi javulás következzen be. A projekt illeszkedett a kórház fejlesztési tervében meghatározott szakmai elképzelésekhez és megteremti a feltételeit annak, hogy európai szintű infrastruktúrával és gép-műszer parkkal lássa el a területi ellátási kötelezettségébe tartozó betegeket.

Az eszközbeszerzés gerincét a képalkotó diagnosztikai eszközök jelentették, élén a kardiológiai felhasználásra is alkalmas 64 szeletes CT berendezéssel, de jelentős tételt képviselnek az intenzív és baleseti sebészeti, fül-orr-gégészeti és sürgősségi ellátás gép-műszerei is.

Az eszközbeszerzéssel érintett osztályok, kórházi egységek:
Röntgen, gégészet, gégészeti műtő, trauma ambulancia, trauma műtő, gyermekosztály, gyermek sürgősségi ellátás, belgyógyászat, intenzív osztály, anesztézia, patológia, ideggyóyászat, szájsebészet, urológia, műtők, sebészeti őrző, reumatológia.

A fül-orr-gégészet és a gégészeti műtő többek között ambuláns műszerszettel, shaver+fúró rendszerrel és CO2 laser berendezéssel gazdagodott, a belgyógyászatra video gasztroszkópot, video kolonoszkópot, endoszkópos UH berendezést, H2 kilégzés mérőt és manométert vásárolhattak a rendelkezésre álló forrásból. Az intenzív osztály eszközparkját 3 darab pacemakerrel és monitorral ellátott defibrillátorral bővítették, a patológiára komplett szövettani laborrendszer érkezett automatákkal, mikrotomokkal, patológiai mikroszkópokkal, digitális archiváló rendszerrel. Az urológia gép-műszer flottáját 2 darab komplett cisztoszkóp rendszerrel egészítették ki a projekt keretében, a reumatológiára pedig 3 db kombinált elektroterápiás készüléket és 3 db végtagmozgató rehabilitációs készüléket vásároltak.

Az új eszközök folyamatosan érkeztek a kórházba, az év végén záruló projekt eredményeként 35 ezer fekvő és 700 ezer járóbeteg ellátása válik korszerűbbé és eredményesebbé a Csolnoky Ferenc Kórházban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!