Eszközfejlesztés a Csolnoky Ferenc Kórházban


2015-10-20 13:26:42  | cikk:  | 


Eszközfejlesztés a Csolnoky Ferenc Kórházban főképe
Az egészségügyi intézmény fejlesztési koncepciójába illeszkedő, a struktúraváltást támogató eszközfejlesztésre pályázott és nyert el több mint 750 millió forint támogatást a Csolnoky Ferenc Kórház a „Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével” konstrukció keretében. A 100 százalék támogatási intenzitású projekt keretében a kórház több osztályának eszközparkja bővült modern orvostechnikai eszközökkel.

A Kórház fekvőbeteg ellátó osztályain szakellátásban átlag 35 ezer beteget látnak el, a járóbeteg ellátás összesített esetszáma meghaladja a 700 ezret. Az eszközfejlesztés a veszprémi kórházban 2013 című projekt keretében elnyert 757 278 421 forintból vásárolható berendezések több szakmát érintenek, és egyaránt tartalmaznak járóbeteg és fekvőbeteg ellátást szolgáló eszközöket.

A beszerzendő eszközökből részesül többek között a röntgen osztály, a belgyógyászat, a gégészet, a trauma ambulancia, az intenzív osztály, a patológia, az ideggyógyászat, a szájsebészet, az urológia, a gyermek- és a reumatológiai osztály is.

Az eszközbeszerzés gerincét a képalkotó diagnosztikai eszközök jelentik, élén a kardiológiai felhasználásra is alkalmas 64 szeletes CT berendezéssel, de jelentős tételt képviselnek az intenzív és baleseti sebészeti, fül-orr-gégészeti és sürgősségi ellátás gép-műszerei.

A pályázatban szereplő eszközbeszerzés megteremti annak a feltételeit, hogy a kórház fejlesztési tervében felvázolt szakmai tervek megvalósulása esetén a Csolnoky Ferenc Kórház európai szintű – térségi társközpont besorolásnak megfelelő - infrastruktúrával és gép-műszer parkkal lássa el a területi ellátási kötelezettségébe tartozó betegeket. A fejlesztés nagymértékben hozzájárul az érintett lakosság egészségügyi ellátásához való jobb hozzáféréséhez és mind a diagnosztika, mind a kezelések területén jelentős minőségi javulás várható - értesült hírportálunk a kórház sajtóközleményéből.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!