Meghitt karácsonyi ünnepség az ESZI-nél


2015-12-22 21:18:41  | cikk: Babos Petra  | 


Meghitt karácsonyi ünnepség az ESZI-nél főképe
Meghitt műsorral kedveskedtek az időseknek a Vörösmarty utcai otthonház gondozói, ápolói az Egyesített Szociális Intézmények központi karácsonyi ünnepségén ma délután. A szépen feldíszített karácsonyfa, az ünnepi illatok, a halk zene és a világító izzók tették még bensőségesebbé az intézmény ebédlőjében tartott ünnepséget. A rendezvényen részt vettek dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, dr. Vörös Ibolya és Venczel Csaba önkormányzati képviselők, Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI vezetője, Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője, Kissné Marton Bernadett vezetőápoló, valamint a Nehéz Légiszállító Ezred és a Boeing cég megjelent képviselői.
A szép számban megjelenteket Bálint Henrietta részlegvezető köszöntötte, aki mint mondta, a karácsony a legszebb, legbensőségesebb ünnep, ami lehetőséget nyújt arra, hogy az összetartozás jegyében gyertyát gyújtsunk.
-Ilyenkor van igazán alkalmunk arra, hogy a rohanó világunkban egy kis szünetet tartsunk és szeretteink körében békében, meghitten ünnepeljünk. Mi is ezt tesszük itt, az otthonházban, együtt üljük körül az ünnepi asztalt, gyönyörködünk a szépen feldíszített karácsonyfában és várjuk a Megváltó megszületését. Karácsony este minden elcsendesedik. Míg advent a reményteli várakozás, a szenteste maga az Isten által megígért és beteljesített csoda. Ezen gondolatok fényében kívánom, hogy mindenki átélje a békességet, a nyugalmat, és az igaz szeretetet – hangsúlyozta a részlegvezető.
Dr. Áldozó Tamás polgármester is boldog, áldott karácsonyt kívánt, valamint azt, hogy szeretetből a lehető legtöbb kerüljön a fa alá.
Az ünnepséget Sas Csilla, Sas Szilvia és a Bartók Béla Zeneiskola növendékei tették még szebbé.
A zeneiskola karácsonyi műsora

A karácsonyi műsor végén az egybegyűltek elénekelték a Mennyből az angyal című dalt, majd az ajándékozás következett. Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető az intézet minden dolgozója és lakója nevében áldott karácsonyt kívánt. Hozzáfűzte még, az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítvány idén is biztosította az anyagi hátterét az ajándékozásnak és lehetővé tette az intézmény minden ellátottja számára a karácsonyi ajándékcsomagok átadását. Kifejezte háláját a norvég katonafeleségeknek, akik a tavaly karácsonyi vásárukon befolyt összeget az alapítványon keresztül az intézménynek ajánlották fel. Továbbá köszönetét fejezte ki a Boeing cégnek, akik 4500 dollár támogatást juttattak el az alapítvány számára.
A rendezvény jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!