A jubileumi év méltó zárása - ismét teltházas volt a Bárdos koncert


2015-12-22 09:18:52  | cikk: ha  | 


A jubileumi év méltó zárása - ismét teltházas volt a Bárdos koncert főképe

Hagyomány már, hogy a pápai adventi koncertek sorát - melyből városunkban igazán gazdag a kínálat - Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarának ünnepi fellépése zárja. A helyszín évek óta az evangélikus templom, melynek erre az alkalomra a karzata is megtelik.

Az idei karácsonyi koncert már a számokat tekintve is érdekes volt, hisz a 2015-ben megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő kórusnak ez volt idén a 20. koncertje. Fehér Ferenc karnagy elmondta, hogy az esztendőt a fúvósok ABBA SHOW-jával kezdték, majd jártak több kórustalálkozón, például Szombathelyen, de eljutottak idén Nizzába is. Felléptek a Művészetek Völgyében, Győrben, városi ünnepségeken és nagy siker volt a kórus októberi jubileumi koncertje is. Ennek a gazdag programnaptárnak az utolsó bejegyzése volt a karácsonyi koncert, melyet mindig nagyon várnak a pápaiak.

 Gyönyörű dalok, ünnepi hangulat - Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara

A Bárdos kórus karácsonyi koncertje mindigkülönleges hangulatú, a megszokott, kedvelt és várt dalok mellett azért vannak természetesen új énekek is, idén például három is felcsendült a frissen tanult darabokból, többek közt egy francia dal. Énekeltek többek közt egy-egy Bárdos, Mascagni, Bach, Handel művet, de Engelbert Humperdinck-dal is szerepelt a repertoárban.

Fehér Ferenc elmondta, hogy az idei franciaországi útjukra nagyon sokat, lelkiismeretesen készültek, de miután hazajöttek, csak a karácsonyi műsorra koncentráltak. Az adventi készülődés része ez a fellépés a kórustagok számára, hisz a karácsony a legszebb ünnep és ilyenkor a dalok még emelkedettebben szólnak. A karnagy reméli, hogy a közönség számára hallható, érezhető volt az együtténeklés öröme, mely jellemző a vegyeskarra. A koncerten a kórust a Bartók Béla Zeneiskola tanáraiból álló vonósnégyes kísérte. Az alkalmon közreműködött Babos Tibor és Gosztola István.

Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarának naptára már a 2016-os évre sem üres. Lesz közös fellépésük a fúvósokkal, kaptak már meghívásokat kórustalálkozókra, de a következő év fontos feladata lesz az is, hogy énekelni tudó és szerető férfiakat keressenek a karba, hogy továbbra is az eddig megszokott színvonalon tudjanak örömet szerezni szeretett közönségüknek, tette hozzá Fehér Ferenc.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!