Menjünk el egészen Betlehemig - Karácsonyváró hétvége az Esterházy-kastély udvarán


2015-12-21 22:00:54  | cikk: pgya  | 


Menjünk el egészen Betlehemig - Karácsonyváró hétvége az Esterházy-kastély udvarán főképe
Színes programokkal várta az érdeklődőket a negyedik hétvégén is a Gyertyafényes Advent programsorozat az Esterházy-kastély udvarán. A kastély foglalkoztatójában kézműves játszóház várta a gyerekeket: karácsonyi asztali díszeket, hóember kalapot, karácsonyfadíszeket és még sok-sok egyszerűen elkészíthető ízléses tárgyakat készítettek.

A „Szent karácsony éjjelén gyertyafények gyúlnak” mottó jegyében már péntek délután népes diákcsoport lépett fel a kastély udvarán felállított színpadra. Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola hetvennyolc fős Nótafa kórusa énekelte el az örömhírt, miszerint a kis Jézus megszületett. Őket Eliza Strapazzon cserediák programban résztvevő tanuló, majd az Acsády Ignácz Szakképző Iskolájának három növendéke szavalt ünnepi verseket. Fellépett még a Magyargencsi Dalkör, a malomsoki Őszirózsa Nyugdíjas Klub kórusa, a pápai Bartók Béla Zeneiskola harminc fős előadócsoportja. Karácsonyi dallamokkal Merics Nikolett sanzonénekes érkezett Zalaegerszegről.

Csengeri Attila régi nagy slágerekkel érkezett

A szombati és vasárnapi programkavalkád a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének szervezésében jött létre, amely rengeteg embert vonzott az adventi faluba. Fellépett a Kemenesmagasi Citerazenekar és Népdalkör, majd Csengeri Attila musical színművész adott elő a szép számban megjelent közönségnek egy dalcsokort különböző slágerekből. A Kella csellóegyüttest a Pápai Musical Stúdió négy előadója követte, M. Varga Veronika vezetésével, akik jócskán bemelegítették a hangulatot a Triász együttes fellépéséhez. A Triász együttes frontembere, Sipos Péter, az Irigy Hónaljmirigy bandából volt ismerős, ám a Triász nevű zenekarral nem paródiákat, hanem jó hangulatú retro koncertet hoztak össze a közönséget is dalra fakasztva.

A Triász zenekar kiváló hangulatot teremtett az adventi faluban

A vasárnapi programokat a győri Akkordeon harmonika zenekar nyitotta meg, majd Tánc-Lánc és a Vadvirág utánpótlás növendékei léptek a közönség elé. A gyertyagyújtást megelőzően a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola tanítványai adták elő a betlehemi történetet. Advent negyedik vasárnapján Polgárdi Sándor evangélikus esperes gyújtotta meg a koszorú gyertyáját. Polgárdi Sándor az Újszövetség szavait idézve arra kérte a város szívében összegyűlt hallgatóságot, hogy „Menjünk el egészen Betlehemig, és nézzük meg: hogyan is történt mindaz, amiről üzent nekünk az Úr.”

Fényességet hozott a betlehemi csillag! - hirdette az evangéliumot Polgárdi Sándor esperes

- Az evangélikus iskola elsősei által előadott történet által valóságosan és közel került hozzánk az az esemény, amelyet a próféciák előre megjósoltak. Ézsaiás próféta jó hírt vitt a választott nép számára a fogságból való szabadulásról. Mi is hírt adunk, és ez a hír, amit tovább adunk élő reménységgel tölti el szívünket. A gyermekek arcán már látható volt, az a várakozás, amely advent első vasárnapjától a mai napig ott van a szívükben. Mit jelent a várakozás. Többek között készülődést, a szívünkben helyet adni, előkészíteni Isten drága gyermekének. A várakozás, a készülődés heteit éltük meg, a meglepetésnek szánt ajándékokat gondosan becsomagoltuk. Karácsonynak az igazi üzenete: Isten szeretete közelebb jött hozzánk az Ő egyszülött fiában, a Betlehemi Gyermekben. Menjünk el egészen Betlehemig! Jó lenne mindannyiunknak megérkezni a zizegő szalma közelségébe, ahol nagyon egyszerű körülmények közepette rátekinthetünk Isten egyszülött Fiára. Sok mindent elérhetünk és megvásárolhatunk ebben a modern mai korban, odaajándékozhatjuk a szeretteinknek, de ne feledjük el soha, hogy ember és ember közötti kapcsolatban a szeretet a legrövidebb út. Menjünk el egészen Betlehemig, hogy megérkezzünk a sokasággal együtt ahhoz a jászolhoz, ahol átéljük, hogy kicsoda a mi Istenünk! - kérte a hallgatóságot az esperes, majd beszéde végeztével meggyújtotta a bűnbánatot kifejező negyedik, lila gyertyát.

A gyertyagyújtást követően a pápai 701-es csoport, Vincze Lilla és a Cimbaliband adott karácsonyi koncertet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!