Sorsolás a Kékfestő Múzeumban


2015-12-21 12:05:53  | cikk: ha  | 


Sorsolás a Kékfestő Múzeumban főképe

A Gróf Esterházy Károly Múzeum idén először, hagyományteremtő szándékkal ünnepváró programsorozatot hirdetett Kék Advent címmel. Az eltelt négy hétben kedvezményes belépőjegyekkel, meghosszabbított nyitvatartással, vásárral, családi programokkal és ráadásként nyereményjátékkal várta a betérőket. Azok a pápaiak, akik advent idején belépőt váltottak vagy szép kékfestős darabra tettek szert az adventi vásárban, sorsoláson vettek részt.

A sorsolás vasárnap este volt, ekkor zárták a programsorozatot a múzeumban. Dr. Nagy-L. István igazgató elmondta, hogy a Kék Advent látogatottsága felülmúlta várakozásaikat, a változatos kínálat sok családot vonzott, a legnépszerűbb talán a Mikulás-napi rendezvény volt.

Szép ajándékok kerültek a csomagba

A nyereményjáték tehát vasárnap véget ért, az intézmény dr. Áldozó Tamás polgármestert kérte fel, hogy húzza ki a nyertesek nevét a stílszerűen kékfestős terítővel letakart dobozból. A 2015-ös Kék Advent ajándékcsomagját Németh Nóra, dr. Gribovszki Katalin és Kisné Waldinger Ágnes veheti át a múzeumban. A kékfestős ajándéktasakban van többek közt terítő, díszgömb és DVD is, természetesen kék-fehérben, sőt egy belépő is a 2016-os Múzeumok éjszakájára. A csomag értéke közel 10 000 Ft, mondta Vonnák Andrea múzeumpedagógus.

A 2015-ös Mitai-díjasok

De ezen a napon nem csupán a szerencsés látogatók kaptak ajándékot, hanem az intézmény két munkatársa is. A múzeum ugyanis létrehozta a Mithay Sándor-díjat, melyet ezentúl az dolgozó kap meg, aki kollégái szavazati alapján a legtevékenyebb volt, szakmai munkája dicséretet érdemel. Idén az a helyzet állt elő, hogy Péterváry-Szanyi Brigitta régész és Reidmár Linda néprajzos szinte ugyanannyi szavazatot kapott, így most a Mithay-díjat ők vehették át. Mithay Sándor a pápai múzeumi munka szakmai megalapozója volt, mondta dr. Nagy-L. István, ezért nevezték el róla az elismerést.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!