Együtt ünnepeltek a borsosgyőriek


2015-12-20 21:08:33  | cikk: Babos Petra  | 


Együtt ünnepeltek a borsosgyőriek főképe
A falu apraja-nagyja gyűlt össze ma délutánra a pápa-borsosgyőri művelődési házban, hogy együtt ünnepeljék a közelgő karácsonyt. A községben advent idején sok programot szerveztek a helyieknek, volt hangverseny és betlehemes játék is, melyet a szentegyházi hagyományőrző csoport mutatta be.

A borsosgyőri településrészi önkormányzatnál már hagyomány, hogy Mikuláskor megajándékozzák a faluban élő gyerekeket. A rendezvényre annyian összegyűltek a művelődési házban, hogy szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni.
A Mikulást több mint 114 kisgyermek várta csillogó szemekkel. A Nagyszakállú mindenféle földi jóval megajándékozta az apróságokat, melyet a településrészi önkormányzat finanszírozott.
Ma délutánra szintén zsúfolásig telt a művelődési ház, ahol helyiek, többek között lelkes gyerekek és nyugdíjasok adtak vidám műsort, ráhangolódva a karácsonyra. A szép számban összegyűlteket dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy sokan eljöttek a rendezvényre, melynek közösségépítő ereje is van, s végül boldog, békés karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánt.
Máté Mónika, a művelődési ház vezetője érdeklődésünkre elmondta, a műsorban közel ötvenen vettek részt, akikkel már október óta rendszeresen készültek énekkel, verssel és betlehemes játékkal.
A szeretetteljes karácsonyi összeállítás végén megajándékozták a gyerekeket és nyugdíjasokat is.
A rendezvény szeretetvendégséggel és jó hangulatú beszélgetéssel zárult.
Mindkét nagy sikernek örvendő program Máté Mónika szervezését és munkáját dicséri.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!