U-18-as labdarúgó bajnokság: „Tanulóév az idei”


2009-08-31 13:27:18  | cikk:  | 


Az idei esztendőben az 1 évvel idősebbekkel méri össze erejét a 2009/2010-es bajnoki kiírásban a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U-18-as alakulata. A Radó Péter vezette csapat tavaly nyár óta alkot egy egységes társaságot, ahova azóta csak 1 labdarúgót igazoltak, távozó nem is volt:
-13 mezőnyjátékossal és 2 kapussal vágtunk neki az idei küzdelmeknek. A tavalyi bajnokságban a velünk egykorúak pontvadászatában 6. helyen végeztünk. Ez az év a tanulóévünk, ugyanis az U-19-es kiírásban szereplünk. Ezeknél a csapatoknál akár 1989, 1990-ben születettek is játszhatnak, így meglehetősen nehéz dolgunk van.
Radóék eddig 3 mérkőzésen vannak túl, előbb Gyirmóttól szenvedtek 5-0-ás vereséget úgy, hogy 3-4 ziccert és bűntetőt is hibáztak, majd házirangadón a pápai 91-esek ellen 5-1-re kaptak ki. Pénteken Ajka került az útjukba, akik ellen szerették volna már begyűjteni a 3 pontot:
-Ez az egész ősz, pláne az első 4-5 mérkőzést azt szolgálja majd, hogy meglássuk milyen hibák vannak, mely területeken kell fejlődnünk. Tavasszal már lehet a tabellát is figyelni, addigra szemmel látható lesz a fejlődés. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a játékgyorsaságban illetve kondícióban van lemaradásunk.
A csapat edzője kiemelte, hogy ezek a fiatalok a pályán kívül is nagyon jól megértik egymást, ez is lendületet adhat egy esetleges hullámvölgy során. Ez az év tehát a tapasztalatszerzésé lesz, éppen ezért kitűzött cél, helyezésben nincs:
-A lényeg az, hogy jövőre olyan U-19-es társaság alakuljon ki, akik dobogóeséllyel kezdik meg a 2010/2011-es évadot.

A PELC U-18-as csapata Ajka ellen 5-0-ás vereséget szenvedett.

Haraszti Gábor

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!