Improvizációk orgonára


2015-12-20 15:44:28  | cikk: ha  | 


Improvizációk orgonára főképe

Adventi hangversenysorozatot szervezett Apostol Pál református lelkész a tapocafői templomban. A cél az volt, hogy a hívek ünnepi ráhangolódását segítsék. A második hétvégén egy városlődi kvartett lépett fel, a harmadik vasárnapon az Éneklő Szülők Kara örvendeztette meg a gyülekezetet, ma pedig Parola Csaba orgonaimprovizációi tették még különlegesebbé az istentiszteletet.

Parola Csaba gyermekkorában zongorázni kezdett, aztán adódott a lehetőség, hogy gyülekezetében, Dévaványán kántorként szolgálhasson. Amikor leült az orgonához, rabul ejtette a hangszer. Hat évvel ezelőtt került Pápára feleségével, azóta a tapolcafői gyülekezetben szolgál kántorként, és ma már presbiter is. Énektanári képesítése van, egyházzenét is tanult.

Apostol Pál kezdeményezése jó fogadtatásra lelt a hívek körében

A negyedik adventi vasárnapon Parola Csaba gyülekezeti énekekre adott elő orgonavariációkat, a dalok hangulatához, szövegéhez igazította az improvizációit. Adventi és hálaadó énekeket választott erre az alkalomra.
Apostol Pál, a tapolcafői református gyülekezet lelkipásztora elmondta, hogy a közösség nagy örömmel fogadta a kezdeményezést, már várták a hívek az alkalmakat. A negyedik vasárnapon nem csupán hallgatták az orgonaszót, hanem mivel Parola Csaba gyülekezeti énekeket választott az alkalomra, az improvizációk után együtt is énekeltek a gyülekezet tagjai.

A tapolcafői református templomban december 24-én 17 órakor lesz a következő istentisztelet, amikor a gyerekek műsorát is megtekintheti a gyülekezet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!