A Bástya Sportegyesület kapta az erzsébetvárosiak adományát


2015-12-20 15:24:13  | cikk: HuHa  | 


A Bástya Sportegyesület kapta az erzsébetvárosiak adományát főképe
Rendkívül változékony időjárási körülmények között, de a nagyon jó hangulatban, rekordlétszámú csapat részvételével zajlott idén az Erzsébetvárosi Nap főzőversenye, mely rekordnagyságú adományt eredményezett a rendezvényre kilátogatóknak és a főzőcsapatoknak köszönhetően – így emlékezett vissza a szeptember harmadik szombatján megtartott városrészi napra Venczel Csaba, Erzsébetváros önkormányzati képviselője.

Mint ismeretes, az idei városrészi napok jótékonysági főzőversenyeinek bevételeit a városrészek jellemzően azoknak a szervezeteknek, egyesületeknek ajánlották fel, amelyek a fogyatékkal élők segítését tűzték zászlajukra. Az Erzsébetvárosi Napon összegyűlt adományt a szervezők a Mozgássérültek Bástya Sportegyesületének javára ajánlották fel. A több mint húsz csapat által készített kiváló ételekért adott adományból és további felajánlásokból összesen 260 ezer forint gyűlt össze, ezt adta át Venczel Csaba az egyesület elnökének.
-Dupla öröm a finom étel és az, hogy a befolyt pénz nemes célt szolgál. Nagyon sok civil közösség és egyesület működik, mely érdemes a támogatásra, számomra azonban külön öröm, hogy a Bástya Sportegyesületet támogathatjuk, hiszen olyan élő közösség az övék, mely rendkívül változatos, színes programokkal várja tagjait egész évben – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Az adományt Németh Ottóné elnök vette át. Mint mondta, egyesületük rendkívül szerény anyagi körülmények között tevékenykedik, ezért örömmel fogadnak minden segítséget. Az egyesület 32 főt számlál, tagjaik főként a teke sportágban jeleskednek, de járnak úszni is, ezen kívül pedig a sakk, a darts, a gerelyhajítás és a lövészet az a sportág, melyben szerepelnek. Az egyesület leginkább a sportversenyek szervezésére és a más településeken rendezett versenyeken való részvételre költ.

-2001-ben alakult meg az egyesületünk, jövőre ünnepeljük a 15 éves jubileumunkat és szeretnénk ez alkalomból egy kis ünnepséget tartani, így a pénz egy részét erre szeretnénk fordítani. Nagyon régi a számítógépünk is, az idén már nem is tudtunk vele dolgozni, ezért azt is szeretnénk vásárolni, és ha még marad ebből a szép összegből, akkor a versenyek szervezésére költjük majd – mondta el a 260 ezer forint sorsáról az elnök. Németh Ottóné hozzátette, nagyon köszönik az Erzsébetvárosi Napon résztvevő főzőcsapatoknak és az ételekért adományt adóknak, hogy támogatják az egyesületet, mert ez a nagy mértékben hozzájárul működésükhöz, éppúgy, mint az önkormányzat által biztosított támogatás, amiért ugyancsak köszönetet mondott a városnak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!