Új hulladékgyűjtő járművet kapott a KÖZSZOLG


2015-12-20 14:49:20  | cikk: HuHa  | 


Új hulladékgyűjtő járművet kapott a KÖZSZOLG főképe
Három új hulladékszállító gépjárművet kap a KÖZSZOLG Nonprofit Kft. „Az Észak-balatoni hulladékgazdálkodási rendszerfejlesztése eszközbeszerzésekkel" című, KEOP-1.1.1/C/13-2013-0010 azonosító számú projekt keretében, melyek közül az elsőt már át is vehette a hét elején közszolgáltató, a másik két jármű és több felépítmény pedig az év végéig megérkezik a céghez.

Az átadás kapcsán tartott sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester, az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás alelnöke úgy fogalmazott, Pápán alapvetően megváltozott a hulladék-kezelés rendszere és színvonala az elmúlt években, melyben nagy szerepe volt a társuláshoz való csatlakozásnak, hiszen számos európai uniós projekt segítségével fejlesztették és tették környezetbarátabbá a hulladékszállítást és a hulladék-kezelést.
-A város viszonylag későn lépett be a társulásba, azonban azóta minden kötelezettségének eleget tesz, így részese lett azoknak a fejlesztéseknek, melyek ezt a hulladék-kezelő rendszer építették tovább, és amelynek egy újabb lépcsőjéhez értünk el – mondta, hozzátéve, a mostani projekt keretében három hulladékszállító járművet kap a pápai szolgáltató, s ebből az első meg is érkezett. A városvezető kiemelte, reményeik szerint az új gépjármű a szolgáltatás színvonalának további emelését eredményezi.

Egy régebbi gépjárművet cserélnek le erra a korszerű hulladékgyűjtő autóra

A gépkocsit Mészáros Csaba, a KÖZSZOLG Kft. ügyvezetője vette át. A 9 köbméteres forogva tömörítő hulladékgyűjtő autó a KÖZSZOLG gépjárműflottájának kisebb autói közé tartozik - tudtuk meg az ügyvezetőtől. Azokon a területeken fogják használni, ahol szűkebb utakon kell közlekedniük a hulladékgyűjtés során, így a belvárosban és a hegyekben teljesít majd szolgálatot az új autó.
-Erre a célra eddigi is volt autónk, most azt cseréljük le erre a sokkal korszerűbb járműre, ami azt eredményezi, hogy alacsonyabb költséggel és kisebb környezetterheléssel tudjuk végezni a munkánkat.

Az új gyűjtőedények is megérkeztek már, ezek használata később kezdődik majd meg

A hétfőn átvett gépkocsin kívül még egy 16 és egy 20 köbméter kapacitású járművet is kap a szolgáltató, amiket szintén a vegyes hulladék gyűjtésére állítanak majd szolgálatba, lecserélve a régi autókat. A KEOP-1.1.1 projekt további eszközbeszerzést is tartalmazott, így 3700 darab gyűjtőedényt már átvehetett a KÖZSZOLG, és két felépítmény is érkezik a feladatellátás korszerűsítésére. Ezek az 5 köbméteres konténerek helyszíni ürítését teszik lehetővé, vagyis a lakótelepeken és az ipari létesítményeknél tudják őket alkalmazni.
-A felépítmények lehetővé teszik, hogy a konténereket ne kelljen egyesével a telephelyre szállítanunk ürítéskor, így kevesebb költséggel és kisebb környezetterheléssel tudjuk a hulladékgyűjtést végezni e területekről is – közölte az ügyvezető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!