Kulcsembere hiányát nem bírta el a Concordia Motax KC Pápa


2015-12-20 11:14:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kulcsembere hiányát nem bírta el a Concordia Motax KC Pápa főképe
Ahogy azt már beharangozó cikkünkben említettük, megyei rangadóval búcsúzott az évtől a Concordia Motax KC Pápa alakulata. Az elmúlt két bajnoki találkozó eredményét és mutatott játékát alapul véve az NB I/B-s kosárlabda bajnokság soron következő fordulóját pozitív előjelekkel várhatta a hazai gárda, hiszen a Törökbálint és a Győr skalpját is begyűjtötték a mieink, mégis a vendégek számítottak az esélyesnek, hiszen az ellenfél a nyáron rendkívül megerősödött, listavezető Veszprém volt. A találkozó külön pikantériáját Puszta Dávid személye jelentette, aki év közben – némi közjáték után - épp a veszprémiektől érkezett Pápára. A sérülések miatt egy új játékost is igazolnia kellett a pápaiaknak, a rangadón debütált pápai mezben az 1996-os születésű Németh Armand, akit Szombathelyről szerződtetett a klub. A Pápa a Szanati, Keresztes, Henrik, Puszta, Németh ötössel állt fel a kezdéshez, a vendégek legjobbja, Körtélyesi Gergely hozta el a labdát feldobás után majd azzal a lendülettel egy hármast el is helyezett a gyűrűben, sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, hiszen Németh révén rögtön jött is a válasz (3-3). 5-5 után három perces hazai gólcsend következett, a Veszprém pedig négy ponttal meglépett, Vajda József időkéréssel igyekezett rendet tenni a fejekben és néhány észrevétellel feljavítani a védekezést. Sajnos ez nem sikerült, a veszprémiek agresszív védekezése miatt sok technikai hiba csúszott a mieink játékába, két perccel a pihenő előtt két Németh hármassal zárkózott a Pápa (15-17), ám rögtön jött is a válasz Kámán részéről, a negyed Keresztes két sikeres büntetőjével alakult 17-22-re. Hazai szempontból nem alakult jól a második etap, négy Kámán ponttal már kilenc egységre nőtt a vendég előny, három perc kellett az első pápai kosárhoz, ekkor Henrik 2+1-es akciójának tapsolhatott a publikum (20-26). Blaskovits hármasával azonban őrizte magabiztos előnyét a Veszprém, ráadásul a negyed végéhez közeledve a mieink legjobbja, Puszta Dávid bokasérülést szenvedett, és nem tudta folytatni a játékot. A mérkőzés ezen szakaszában Szanati vette a hátára a csapatot, Keresztes elképesztő munkát végzett a palánk alatt, így sikerült a nagyszünetre ismét lőtávolon belülre kerülni (32-36). Kiegyenlített erők küzdelmét hozta a harmadik negyed, Takács triplája után azonban visszaállt a tíz pontos különbség, Körtélyesit képtelenség volt tartani, zsákolása után már 41-55 állt az eredményjelzőn, egy újabb pápai időkérés következett, így is tíz pontos hátrányban fordult a záró negyedre a Concordia (45-55). A záró felvonás elején Körtélyesi begyűjtötte ötödik faultját, ám ez sem hozta meg a remélt fordulatot, a pápaiaknak az idő rövidsége miatt a három pontos vonalon kívülről kellett próbálkoznia, ám a kísérletek pontatlanok voltak, a büntetők is kimaradtak, így az éllovas megérdemelt, 60-72-es győzelmet aratott.

Vajda Balázs: A mérkőzés és a bajnoki cím legfőbb esélyese ellen próbáltunk erőt meríteni az elmúlt két bajnokin látottakból, ez hellyel-közzel sikerült is, hiszen többször egál környékére vissza tudtunk jönni. El kell ismerni, megérdemelt a Veszprém sikere, körülbelül ekkora különbség van jelenleg a két csapat között, de gratulálok a srácoknak, tényleg mindent megtettek. Sajnos Győrben Bereczki Márk bokaszalag szakadást szenvedett, most pedig úgy tűnik Puszta Dávid is az ő sorsára jutott, nélkülük nagyon nehéz dolgunk volt. Búslakodásra nincs okunk, dolgozunk tovább és igyekszünk az első nyolc hely valamelyikét megszerezni.

Concordia Motax KC Pápa - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 60-72 (17-22, 15-14, 13-19, 15-17)

PKC: Németh A. 20/15, Puszta 2; Keresztes 14; Henrik 5, Szanati 7; cserék: Ács 7; Vajda 2, Horváth 2, Kutasi 1; Perger; Hole, Fülöp

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!