Szeretetteljes ünnep a Barátság Klubban


2015-12-19 20:45:39  | cikk: ha  | 


Szeretetteljes ünnep a Barátság Klubban főképe
A Szent Anna Plébánia Kamilliánus Családja és a Barátság Klubért Alapítvány minden évben közösen szervezi meg karácsonyi ünnepségét. A mozgássérült vagy fogyatékkal élő gyerekeket és fiatalokat segítő szervezet családi programokkal, kirándulásokkal teszi színesebbé a tagok mindennapjait, s az éves tervezetben kiemelt helyen szerepel a karácsonyi ünnepség, melynek hagyományosan a Szent Anna templom ad otthont.

A megjelenteket Salgó Ferenc kanonok, plébános köszöntötte, aki elmondta, hogy számára mindig nagy örömet jelentenek a Barátság Klubbal közös alkalmak. Hagyomány, hogy a Türr Gimnázium diákjai adnak műsort, ezúttal a 11.G osztály örvendeztette meg a rakoncátlan lángocskáról szóló jelenetével a klubtagokat.

A türrös diákok műsorát Vékony Judit és Nagy Réka tanárnők állították össze

Unger Tamás alpolgármester is rendszeresen részt vesz ezen a karácsonyi programon, beszédében ezúttal azt emelte ki, hogy bár mindenkinek mást jelent a karácsony, de alapvetően a szeretetről és összetartozásról szól. Vannak, akik számára hétköznapok nehezebbek, számukra az ünnep még fontosabb, s ha van egy közösség, mely erőt, szeretet és reménységet ad, akkor az ünnep szépsége a hétköznapokban is visszaköszön.
A klub tagjai közül néhányan verssel, dallal készültek, Micskó Szilvia pedig jelbeszéddel mutatta el a Kiskarácsony... kezdetű dalt. A közösség egyik motorja, Gyalog Zoltánné koordinálta az az ajándékosztást, a csomagokat ezúttal is a Kamilliánus Család, a Barátság Klubért Alapítvány és Pápa Város Önkormányzata ajánlotta fel a résztvevők számára.

Micskó Szilvia jelnyelven mesélte el a karácsonyi éneket

A klub alapítója, Polgár Györgyné, kérdésünkre elmondta, hogy 2015 igazán szép esztendő volt a Barátság Klub életében. 33 évvel ezelőtt jött létre a csoport, 15 éve működik alapítványként. Mivel a klub adományokból, támogatásokból tartja fenn magát, nagy örömmel értesültek róla, hogy Pápa Város Önkormányzata közreműködése és támogatása mellett a nemzetközi Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) program szervezetei, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda (NAM PO), a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) és a Boeing, valamint a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér a csoport számára ajánlották fel a Tavaszi Örömfutás bevételét. Ennek köszönhetően idén még gazdagabb lehetett a program, sok kirándulást szerveztek, voltak Sárváron, jártak állatkertben is. A rendszeres összejövetelek mellett szerveztek családi napot is.

A Barátság Klub továbbra is várja mindazokat a családokat, ahol sérült vagy fogyatékkal élő gyermek van, hisz együtt minden könnyebb, és egy ilyen támogató, szeretetteljes közösséggel pedig valóban ünnep a hétköznap is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!