„...és Isten letekintett” - az utazó-tárlat Pápára érkezett


2010-03-28 12:36:33  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


„...és Isten letekintett” - az utazó-tárlat Pápára érkezett  főképe
A 10 órai istentisztelet keretében nyílt meg a Református templomban az az utazó-kiállítás, melyet „...és Isten letekintett” címmel a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház hozott Pápára. A Kálvin János születésének 500. évfordulója kapcsán elindított kiállítás László János és Jászai Balázs egyházi és kulturális szempontból jelentős légifelvételeit mutatja be. A tárlat legfőbb célja, hogy a több évszázados református templomépítészetben tapasztalható változatosságra hívja fel a figyelmet, s mindezt egy olyan nézőpontból tárja a befogadó elé, mely asszociációk sorát indítja el és melynek köszönhetően még a jól ismert, patinás épületek is új, eddig nem látott arculatát véli felfedezni a látogató – foglalta össze a kiállítás üzenetét Nagy Villő művészettörténész, a tárlat koordinátora.
László János több mint tíz éve fényképezi a magasból Magyarországot. Kifejlesztett egy eszközt (egy kisméretű helikopter), mely felviszi a fényképezőgépét a magasba, ő pedig lent a földön, egy monitoron állítja be a felvétel kompozícióját, méretét, stb. Ezen kívül maga is repül, s klasszikus légi fotó műfajában esztétikailag, művészileg is megformált felvételeket hoz létre – olvashatjuk a művészről a tárlatot ismertető szövegben. A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatásával valósult meg, a szervezők már több városban bemutatták pl. Debrecenben, Sárospatakon és Pécsett. A tárlat Pápán május 9-ig látogatható a Református templomban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!