A karácsony legszebb ajándékaként önmagunkat adhatjuk


2015-12-18 20:18:41  | cikk: Babos Petra  | 


A karácsony legszebb ajándékaként önmagunkat adhatjuk főképe
Pápa Város Egyesített Szociális Intézménye Fogyatékosok Nappali Intézete tegnap délután tartotta karácsonyi ünnepségét a Kóter turistaszállón lévő telephelyén.
A meghitt ünnepségen részt vett többek között dr. Áldozó Tamás polgármester, Benecz Rita, az Emberi Erőforrás Osztály vezetője, Mrs. Bobbi Nitz, Mrs. Anette Gohn katonafeleségek, Mark Plummer, a Boeing cég képviselője, Csőréné Pőr Eszter nyugalmazott igazgatónő, Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetője, Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője és Kissné Marton Bernadett vezető ápoló.
Az ünnepségen az egybegyűlteket Horváth Melinda szakmai vezető köszöntötte, aki mint mondta, a karácsonyi meghívójuk szimbóluma idén a harang volt, melynek hangja közösséget hív, s tart össze. Harangjáték című összeállításukban minden műsorszám szereplője, egy-egy kis csengettyű.
Az ellátottak műsorral kedveskedtek

-A karácsony minden évben megajándékoz minket a készülődés izgalmával, az ajándékkészítés örömével, számunkra a legfontosabbal, a karácsonyi műsorra való felkészülés élményével. Semmi máshoz nem hasonlítható lelki felkészülés, amikor legszebb ajándékként önmagunkat adhatjuk. Ez a forrása kis közösségünk számára szeretetünk kifejezésének, összetartozásunk megélésének – mondta Horváth Melinda.
Advent vasárnaptól karácsony estig a betlehemesek jártak házról házra. A paraszti betlehemezés középpontjában, hazánkban a kifordított bundát viselő pásztorok párbeszédes, énekes, - táncos játéka áll. A betlehemezők házilag készített jászol, vagy templom alakú betlehemet hordoznak magukkal.
Szalainé Tihanyi Andrea köszöntőjében úgy fogalmazott: a naptári év végéhez közeledve megérint mindannyiunkat a karácsony varázsa, amely nemcsak a kereszténység, hanem a család, a békesség, az életbe vetett hit ünnepe is.
-Az ünnep meghittségét, harmóniáját elsősorban magunknak kell kialakítani. Egy ilyen közösség a Fogyatékosok Nappali Intézetének közössége is. A karácsonyi ünnepségek egyik legszebb és legmeghatóbb műsorát itt élhetjük át. Őrizzünk meg ebből az ünnepi pillanatból apró morzsákat, részleteket az eljövendő év hétköznapjaira, azért, hogy töltekezni tudjunk belőle – mondta az intézményvezető.
A megható műsor után dr. Áldozó Tamás köszönetét fejezte ki a szereplőknek a színvonalas műsorért, majd a várva várt ajándékozás következett, ahol a gyermekeken kívül a szülőket és minden megjelentet apró ajándékkal leptek meg, valamint Mrs. Bobbi Nitz és Mrs. Anette Gohn is ajándékkal kedveskedett a fogyatékkal élőknek.

Képek:


Címkék: karácsony
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!