Teadélután a Weöresben


2015-12-16 21:43:20  | cikk: ha  | 


Teadélután a Weöresben főképe

Nagykorú lett a Weöres Sándor Általános Iskola hagyományos adventi rendezvénye, a teadélután. 18 évvel ezelőtt Kövy Tímea, akkori nyolcadikos diák javaslatára szervezték meg először ezt a kellemes programot, emlékezett vissza Horváthné Árvai Mária, DÖK-segítő tanár a kezdetekre. Akkor ő tanárként és szülőként is érdekelt volt, hisz fia abban az évben volt végzős az iskolában. A nyolcadikosok úgy döntöttek, kizökkentik szüleiket a karácsonyi hajtásból és egy kellemes teadélutánon együtt, közösen hangolódnak rá az ünnepre. Az első remekül sikerült alkalmat aztán követte a többi, a diákok jó ötletnek találták, így a kezdeményezés hagyománnyá vált.

A tantestület és a Diákönkormányzat tagjai felelősek a finom teáért és zsíros kenyérért, amire idén lilahagyma vagy piros arany került, igény szerint, de volt sütemény is. A diáktanács tagjai is közreműködtek, felszolgáltak, újratöltötték a kiürült poharakat.

A nyolcadikosok műsora az ünnepről, a készülődésről szólt

A teadélután mindig népszerű az intézményben, most is sokan eljöttek. Az iskola előterében megterített asztalok megteltek a szülőkkel és gyermekeikkel, mintegy 120 fő vett részt a programon. A kellemes hangulatú rendezvény célja az ünnepekre történő lelki felkészülés, ismerkedés és kötetlen beszélgetés.

A program része minden évben a nyolcadik osztályosok műsora, idén sem volt ez másként. A vendégeket Mógor Adrienn intézményvezető köszöntötte, majd a végzősök verses-zenés, vidám tánccal fűszerezett produkcióját tapsolhatta meg a közönség. A rendezvényen részt vett Unger Tamás alpolgármester és Egyházi Andrea tankerületi igazgató is.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!