Sakk: Dobogón telel a Szabadgyalog SE


2015-12-15 11:57:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: Dobogón telel a Szabadgyalog SE főképe
A megyei első osztályú sakk bajnokságban a Szabadgyalog SE mindkét csapatai ismét hazai környezetben játszott. A bajnoki címre is esélyes 'A' jelű gárda a Bányász Sportkör Ajka II. ellen ült asztalhoz, míg a sereghajtó 'B' együttes a Kelet-Balatoni Sakkegyesület elleni esetleges sikerrel igyekezett zárkózni. A bajnoki történéseiről Kiss Csaba egyesületi elnök számolt be.
- Az 'A' csapattól várható volt egy győzelem előzetesen is, csak az arány lehetett kérdéses, végül 8-4 –re győztük le a Bányászt, akik 11 fővel érkeztek csak hozzánk, így most három csapatgyőzelemmel és 23.5 ponttal állunk a tabellán. Az ASSE Ajka kikapott Tapolcán 6.5 – 5.5 arányban, ha még nagyobb arányban is alulmaradtak volna, az lett volna számunkra a jobb eredmény, de panaszra így sincs okunk. „B” csapatunk szenzációs meglepetés győzelmet szerzett a Kelet – Balaton ellen, akik ugyan tartalékosan jöttek, de őket legyőzni azért mindig jó eredmény, mellyel 14.5 pontja van a csapatnak.
Kiss Csaba arról tájékoztatott, a legközelebbi forduló január 31-én idegenben lesz, az 'A' csapat a szezon legfontosabb meccsét fogja lejátszani az ASSE Ajka ellen, a 'B' gárda a Veszprém - Eplény ellen játszik majd. Végezetül a Szabadgyalog SE nevében mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánt.

A megyei első osztályú sakk bajnokság tabellája:
1. Tapolca Városi Sportegyesület II. 31,5 pont
2. Ajka Városi Amatőr-Schnur Sakkegylet 24 pont
3. Szabadgyalog SE 'A' 23,5 pont
4. Kelet-Balatoni Sakkegyesület 20,5 pont
5. Révfülöp Nagyközségi Sportegyesület 20 pont
6. Bányász Sportkör Ajka II. 17,5 pont
7. Ezüst Huszár Sakkegyesület Veszprém II. 16,5 pont
8. Szabadgyalog SE 'B' 14,5 pont

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!