Új orvosi autó állt szolgálatba a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulásnál


2015-12-13 23:09:53  | cikk: pt  | 


Új orvosi autó állt szolgálatba a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulásnál főképe
Megtartotta decemberi ülését a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulása. A tanácskozáson a városháza nagytermében jelenlévők meghallgattak két tájékoztatót. Farkasdy Károly, a Nemzeti Agrárkamara Veszprém megyei vidékfejlesztési alelnöke a 2014-2020 közötti európai uniós vidékfejlesztési pályázatokról szólt az egybegyűlteknek. Az előadásból kiderült: a kormányzati szándékok elsősorban a munkahelyteremtésre és a termelésre irányulnak, kétharmad részben a mezőgazdaság, míg egyharmad részben az erdőgazdálkodás terén.

Baloghné Uracs Marianna, a Nemzeti Művelődési Intézet területi koordinátora és Papp Tamás, a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja a települési értéktárakról tartott ismertetőt. Mint mondták, a településeken létrehívott értéktár bizottságoktól érkezhet ajánlás a megyei értéktárba való felvételre, és erről a magasabb szintről lehet javaslatot tenni országos elismertségre vagy hungarikummá nyilvánításra. Baloghné Uracs Marianna és Papp Tamás arra bíztatta a települések képviselőit, éljenek a lehetőséggel és nevesítsék lakóhelyük értékeit.

Az ülésen módosították a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulása alapító okiratát, valamint megtárgyalták a belső ellenőrzés 2016. évi tervét. A tanácskozás napján szolgálatba állították a társulás új orvosi ügyeleti autóját, melyet pályázati források segítségével szerezték be, ára 5 millió forint plusz áfa volt. A Suzuki Vitara típusú gépjármű beszerzéséhez szükséges 5 millió forint pályázati forrásból érkezett, míg az áfa összegét önerőből biztosította a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulása. Az orvosi ügyelet a Pápa környéki településeket látja el, az elhangzottak alapján az új autóval a háziorvosok gyorsan és biztonságosan tudnak kijutni a nehezen megközelíthető helyekre is.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!