Adventi muzsika Tapolcafőn


2015-12-13 13:52:10  | cikk: ha  | 


Adventi muzsika Tapolcafőn főképe

Elcsendesedés - ez volt a kulcsszó az adventi koncertsorozat szervezésekor, mondta Apostol Pál református lelkész, aki sokat gondolkodott azon, hogy miként segíthetné a hívek ünnepi ráhangolódását. Aztán úgy döntött, hogy a zene az, ami még bensőségesebbé tudja tenni a készülődést. Így aztán egy három koncertből álló sorozatot szervezett, melynek első alkalmán a városlődi Szent Mihály Kvartett lépett fel, ma pedig a pápai Éneklő Szülők Kara örvendeztette meg az istentisztelet résztvevőit gyönyörű énekével.

Az Éneklő Szülők Kara egyébként is jó kapcsolatot ápol a tapolcafőiekkel, tette hozzá dr. Szatmáry F. Péterné Rédei Margitta karnagy, rendszeresen kijárnak koncertezni a település református templomába. Apostol Pál gyermeke énekelt az Erkel iskola egyik kórusában, onnan a már több mint 10 éves ismeretség.

Dr. Szatmáry F. Péterné Rédei Margitta hangsúlyozta, hogy minden alkalommal új repertoárral érkeznek Tapolcafőre, nagyon készülnek ezekre a koncertekre. Ezúttal barokk szerzők műveit énekelték, felcsendültek többek közt Bach- és Francisco Soto-dallamok, de volt egy magyar mű is, Murár Éva "Add meg, Uram" című kórusműve.

Az tapolcafői adventi koncertsorozat jövő héten folytatódik, december 20-án Parola Csaba lesz a vendég.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!