Dr. Kovács Zoltán a Pápai Polgári Körben


2015-12-12 17:09:03  | cikk: HuHa  | 


Dr. Kovács Zoltán a Pápai Polgári Körben főképe
Az idei esztendő utolsó összejövetelére várták a Pápai Polgári Kör tagjait pénteken este a Református Gimnázium dísztermébe, ahol megemlékeztek a közelmúltban elhunyt dr. Kálmán Attiláról és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, államtitkárt kérték arra, hogy beszéljen a közéleti aktualitásokról.

A rendezvény előtt dr. Dancs Ferencet arról kérdeztük, mi újság a polgári kör háza táján Rabi István lemondása óta. Az alelnök arról tájékoztatott, ígéretének megfelelően ebben az évben ellátja a kör vezetésével járó feladatokat, novemberben például a terveknek megfelelően kirándulni voltak, megtekintették a Magyarok Házát, jártak a Csontváry kiállításon és megszervezték az idei utolsó összejövetelt is. Arra a kérdésre, hogy mikor lesz új elnöke a közösségnek, elmondta, a mostani rendezvénynek célja az is, hogy vendégüktől, dr. Kovács Zoltántól véleményt kérjenek a polgári kör mozgalmáról, jövőjéről, a döntést pedig a januári batyus bált követő februári ülésre tervezik.

A rendezvény emlékezéssel kezdődött: Kincses László szavalata után dr. Dancs Ferenc idézte fel dr. Kálmán Attila alakját, aki a Pápai Polgári Kör első elnöke volt. Személyes visszaemlékezésében dr. Kálmán Attila pedagógusi és vallásos emberi nagyságát emelte ki. Dr. Kálmán Attila méltatásával kezdte beszédét dr. Kovács Zoltán is, majd adventi beszélgetés lévén, régi karácsonyvárásokra, gyermekkori élményeire emlékezett.

Dr. Kálmán Attilára, a kör első elnökére is emlékeztek
A Pápai Polgári Kör jövőjével kapcsolatban gondolkodásra, közös döntésre kért mindenkit, emlékeztetett az elmúlt évek értékes előadásaira, összejöveteleire, a polgári értékrend fontosságának megőrzésére és népszerűsítésére. Mint mondta, egy vezető lemondásakor mindenkinek felelősséggel kell részt vennie a döntésben a jövőt illetően. Szólt az esetleges egyesületté alakulás lehetőségéről, a KÉSZ Pápai Csoportjával való összeolvadás eshetőségéről, de arról is, hogy a kör dönthet tevékenységének befejezéséről is. Alapítóként azt kérte, minden tag gondolja át a közösség jövőjének lehetőségeit és aztán határozzanak új vezetőről, vezetőségről vagy épp a feloszlásról. Hírportálunknak úgy fogalmazott, véleménye szerint továbbra is szükség van Pápán egy olyan komoly társadalmi szervezetre, mint a polgári kör, függetlenül attól, hogy ki vezeti.

A napi aktualitások közül két témát emelt ki előadásában: a migrációs helyzetet és az állami földek értékesítésének ügyét. Előbbivel kapcsolatban úgy fogalmazott, ma még csak az elején tart Európa a migrációs problémáknak, hiszen a szíriai helyzet megoldásával kellene kezdeni az ügy rendezését. Hozzátette, az Európai Unió néhány országában a politikai elit sajnálatosan elszakadt a valóságtól, pedig az embereknek komoly félelmeik vannak, a párizsi események óta különösen. Magyarországon azért fontos a kvóta elleni aláírás, mert ez mutatja, hogy a kormány mögött komoly társadalmi támogatottság áll e kérdésben.

A földárverésekkel kapcsolatban ezúttal is úgy nyilatkozott, hogy az ellenzéki összefogás ellenére rendben, a törvényi előírásoknak megfelelően zajlanak az ügyletek, az eladásra kínált földek hatvan százalékát már értékesítették.

A rendezvény vendége a napi aktualitások mellett gyermekkori karácsonyváró emlékeit is megosztotta a hallgatósággal

Dr. Kovács Zoltán szólt a kormány társadalompolitikai elképzeléseiről is, melyek az államigazgatás átalakításában várhatók, beszélt azokról a tervekről, melyek a kormányzásban jelentenek újszerűséget és felvázolta az állampolgárok ügyintézési terheinek csökkentésére vonatkozó lehetőségeket. Több mint húsz igazgatási szolgáltatási díjat csökkentenek illetve szüntetnek meg, így például az erkölcsi bizonyítványét, az ellopott igazolványok pótlásáét, az adóhatósági igazolásokét.
-Most módosítottunk száztíz törvényt, ezeket ki is hirdette a köztársasági elnök és százhatvan kormányrendelet alkottunk meg ezek végrehajtására. Rövidebb lesz az ügyintézési határidő, ami munkatársaink számára szorosabb munkatempót jelent, de az állampolgárok számára jobb szolgáltatást nyújt. Ezen túl készül egy háromszáz milliárd forintos Közigazgatási Fejlesztési Operatív Program, ami az ügyfélbarát közigazgatás továbbfejlesztését jelenti – mondta el a Pápai Polgári Kör péntek esti összejövetelén.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!