Fokozott rendőri jelenlét karácsony előtt


2015-12-12 15:52:41  | cikk: HuHa  | 


Fokozott rendőri jelenlét karácsony előtt főképe
Karácsonyhoz közeledve egyre nagyobb a forgalom az üzletekben, bevásárlóközpontokban és a piacokon. Ilyenkor az emberek jellemzően több készpénzzel, bankkártyával járnak, csomagokat cipelnek, nagyobb a nyüzsgés, zsúfoltság mindenütt. Mindezt pedig tudják a bűnelkövetők is – figyelmeztetett Császárné Elek Veronika, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója, aki az erre az időszak érvényes rendőri ellenőrzési és megelőzési tevékenységről tájékoztatta hírportálunkat.

A piacon is felbukkanhatnak a tolvajok 

-Ahol nagyobb tömeg van jelen és számítani lehet arra, hogy az embereknél jelentős mennyiségű pénz van, ott felbukkanhatnak a zsebtolvajok, alkalmi tolvajok is, de a parkolókban, közutakon trükkös tolvajokkal is találkozhatnak a gyanútlan állampolgárok. A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése és megszakítása céljából, a közbiztonság erősítése és a lakosok biztonságérzetének növelése érdekében november 25-től január 15-ig fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el a rendőrkapitány – közölte a címzetes alezredes.

Ez azt jelenti, hogy az állampolgárok a bevásárlóközpontoknál, a hétvégi adventi rendezvény idején az Esterházy-kastély udvarán, piacnapokon a vásár területén, a pénzintézeteknél, a postánál és az üzemanyagtöltő állomásoknál vagy akár a nemzeti dohányboltoknál gyakoribb rendőri jelenlét tapasztalható. A rendőrök felkeresik az üzleteket, az ott dolgozókat tanácsokkal látják el, de megszólítják a vásárlókat is megelőzési tanácsaikkal. A kapitányság erre az időszakra egy szórólapot is készített azokkal a legfontosabb tudnivalókkal, amelyek betartása megelőzheti a vagyon elleni bűncselekmény áldozatává válást.

A rendőrök vagyonvédelmi szórólapot is osztanak a járókelőknek

-A járőrszolgálatok alkalmával a rendőrök vigyáznak a lakosok biztonságára és igyekeznek kiszűrni a tömegből a tolvajokat. Ebben a munkában a rendőrök mellett a polgárőrség és a közterület-felügyelet munkatársai is közreműködnek és gyakori partnerei az egyenruhásoknak az adóellenőrök is, de az egyenruhás rendőrkollégák számíthatnak a kapitányság bűnügyi osztályának civil ruhás állományára is - mondta.

A bűncselekmények megelőzése, megszakítása, a nagyobb közúti forgalom segítése mellett a rend őrei az illegális kereskedőket és az idő előtti és engedély nélküli pirotechnikai eszközök árusait is kiszűrik a kereskedők közül.

A fokozott rendőri ellenőrzés helyszínei között a piac is szerepel, tegnap délelőtt ott járőröztek a rendőrök és a közterület felügyelők. Az ellenőrzés során több személyt megszólítottak, értékeik védelmére figyelmeztették őket és átadták a megelőzési tanácsokat tartalmazó tájékoztatót is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!