Íme az MSZP módosító indítványa a nemrég elfogadott adócsomaghoz


2015-12-10 23:36:29  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Íme az MSZP módosító indítványa a nemrég elfogadott adócsomaghoz főképe
Részben elkészült a Magyar Szocialista Párt módosító indítványa az előző heti képviselő-testületi ülésen megszavazott adócsomaghoz. A részleteket Grőber Attila önkormányzati képviselő sajtótájékoztató keretében tárta a nyilvánosság elé. Mint mondta, igyekeztek kidolgozni egy olyan rendszert, ami alapján minél többen kaphatnak mentességet a jövő évi adókkal kapcsolatban.

Grőber Attilától megtudtuk, módosító indítványuk szerint a kommunális adó megfizetése alól mentesülnek azok a háztartások, amelyekben
a, az egy főre eső jövedelem nem éri el a mindenkori nyugdíjminimum (28.500 forint) összegének háromszorosát (85.500)
b, az egyedülálló személy jövedelme eléri a mindenkori nyugdíjminimum összegének háromszorosát, de alacsonyabb, mint a négyszerese (114.000 forint)
c, fogyatékossági támogatásban részesülő személy lakik
d, özvegyi jogon nyugdíjszerű ellátásban részesülő egyedülálló személy lakik
e, rendszeres szociális ellátásban részesülők laknak
f, önkormányzattól foglalkoztatást helyettesítő támogatásban vagy ápolási díjban részesülő, illetve regisztrált munkanélküli lakik.

Emellett az adó megfizetése alól 50 százalékos kedvezményben részesülnek azok a háztartások, amelyekben az adóalany
a, az előző év végéig a 65. életévét betöltötte és nincs vele együtt élő, eltartásra kötelezhető közeli hozzátartozója
b, az előző év végéig a 65. életévét betöltötte, és akinek házastársa az előző év végéig a 65. életévét szintén betöltötte és nincs velük együtt élő, más eltartására kötelezhető közeli hozzátartozójuk
c, az adóévet megelőző év végéig a saját háztartásában három vagy annál több kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik
d, az adóévet megelőző év végén gyermekét egyedül nevelő szülő.

A szocialista önkormányzati képviselő kifejtette: a teleakadó esetében azért nem tudták kellő pontossággal megfogalmazni a módosító indítványukat, mert még várják azoknak a számításoknak az eredményeit, amik alapján megállapítható az adóalap nagysága. Összességében pedig az MSZP azt javasolja a pápai önkormányzatnak, gondolják át az adóbefizetés rendszerét, amely meglátásuk szerint a háztartások sokkal kiszámíthatóbb lenne, ha az egyes adókat külön-külön időszakokban kellene befizetni.

Grőber Attila elmondta, módosító indítványukat a megadott határidőig elküldték Pápa városa címzetes főjegyzőjéhez. – Ha valaki szeretne az indítványon finomítani, szívesen fogadjuk a javaslatokat – fűzte hozzá a Magyar Szocialista Párt helyi elnöke, aki megjegyezte: a karácsonyi adománygyűjtő-akciójuk december 21-én zárul.

Képek:


Címkék: MSZP | adó
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!