Felújítják a műfüves pályákat


2015-12-10 22:47:40  | cikk: HuHa  | 


Felújítják a műfüves pályákat főképe
Két műfüves sportpályája van a városnak, az egyik a Perutz Stadionhoz tartozik, a másik pedig a Spartacus Sporttelephez. E két pálya felújítása kezdődött meg a mai napon. A munkálatokról Bakó István, a Városgondnokság igazgatója tájékoztatta hírportálunkat. Mint mondta, mindkét pálya rossz állapotban van, a felújítás nagyon rájuk fér.
-Mindkét pálya balesetveszélyessé vált mostanra, nem biztosítják a kellő rugalmasságot sem. A gumi granulátum teljesen összetömődött, a műfűszálak pedig elfeküldtek és hosszanti irányban felszakadoztak. A helyreállítás eredményeként bár újak nem lesznek, de biztonságosan használhatóvá válnak és néhány évig még szolgálhatják a sportolni vágyókat, legyen szó versenysportról, vagy szabadidős tevékenységről - fogalmazott.

Az első munkafázis a pálya felporszívózása

A két pálya felújításának költsége meghaladja a másfél millió forintot. A helyreállítás négy ütemben zajlik: egy speciális gép segítségével előbb alaposan felporszívózzák a területet, aztán fellazítják a gumi granulátumot, ezt követően új granulátumot szórnak a pályára és végül befésülik, bedolgozzák ezt az anyagot a felületbe.
A munkálatok ma kezdődtek meg a Spartacus Sporttelepen és néhány napot vesznek igénybe. A Perutz műfüves pályáján egy nagyobb géppel dolgoznak majd a szakemberek, ott akár egy hétig is eltarthat a munka.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!