Mert közgázosnak lenni jó


2015-12-10 22:16:04  | cikk: Babos Petra  | 


Mert közgázosnak lenni jó főképe
A Pápai Szakképzési Centrum Gazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma szerdán tartotta idei utolsó nyílt napját, melyre a leendő elsősöket és szüleiket várták, hogy bepillantást nyerjenek az intézményben folyó oktató-nevelő munkába. A három nyílt napon több mint 240 érdeklődőt fogadott az iskola.
Sokan érdeklődtek a Közgáz iránt

Az iskola a nagy hagyományú Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskola és Leánykollégium szellemi és kulturális örököse. Városunk elmúlt nyolc évtizedének egyik meghatározó iskolája a „Közgáz”. Az intézmény várja és hívja a tanulni vágyó és piacképes gazdasági szakmát elsajátítani szándékozó nyolcadikos tanulókat, érettségizett fiatalokat, felnőttoktatásban tanulni vágyókat, valamint az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésre jelentkező hallgatókat. Az iskola 2016. szeptember 1-től szakgimnáziummá alakul.

A megjelenteket a patinás iskola dísztermében Bódis Regina Andrea igazgató köszöntötte és tájékoztatta az intézmény képzéseiről, majd bemutató órákon vehettek részt az érdeklődők. Az igazgatónő, mint mondta, a 2016/2017-es tanévben négy osztályt szeretnének indítani. A szakgimnáziumi képzések, a közgazdaság, a kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció és az ügyvitel szakmacsoport. A megszerzett érettségi bizonyítvánnyal közgazdaság ágazat esetén pénzügyi, statisztikai, biztosítási adminisztrátor, a kereskedelem ágazat esetén kereskedelmi ügyintéző, míg az ügyvitel ágazat esetén adminisztrációs ügyintézői munkakör tölthető be. A tanulók az érettségi vizsga megszerzését követően 13. évfolyamon folytathatják szakmai tanulmányaikat. Az egy éves időtartamban OKJ-vizsgára készítik fel őket.

Edvy Dániel 11. D osztályos tanuló kérdésünkre elmondta, közgázosnak lenni nagyon jó, hiszen az iskola tanárai kiválóak, rendkívül sokat segítenek. A diákélet is fantasztikus, érdekes és változatos programok várnak a diákokra a tanítás után is. Az érdeklődők a program végén megtekintették a kollégiumot.
Az intézmény pályaválasztási tájékoztatóját 2016.január 18-án tartják 16 órától.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!