Tehetséggondozás az Erzsébetvárosi Óvodában


2015-12-09 20:35:49  | cikk: ha  | 


Tehetséggondozás az Erzsébetvárosi Óvodában főképe

A Pápai Városi Óvodák tagintézménye, az Erzsébetvárosi Óvoda két éve regisztrált tehetségpont. Az ovi a Tehetséghidak elnevezésű uniós pályázaton is sikerrel indult, a projekt során számos tehetségsegítő tevékenységet szerveztek és volt felnőttképzési program is. Az intézményben most két tehetséggondozó csoport működik.

Az Erzsébetvárosi Óvodában 2009 óta nagy hangsúlyt kap a hagyományőrzés, ezért a tehetséggondozás területén is kiemelt szerep jut az ehhez köthető elemeknek, zenének, táncnak, kézműves tevékenységnek. Az egyik tehetséggondozó csoportban a néptánc, a mozgás áll a középpontban, ezt Kiss Marianna vezeti, aki 16 gyermekkel foglalkozik. Bauerné Németh Ildikó irányítja a kézműves tevékenységet, 12 ovissal készít szebbnél szebb, természetes alapanyagú díszeket.

Készül a karácsonyi dísz

Petri Lászlóné, a tagóvoda vezetője elmondta, hogy hetente egy alkalommal, 45 perces komplex foglalkozást tartanak az óvónők. A csoportokba a gyerekeket előzetes felmérés alapján válogatták be, hogy valóban az ügyes, tehetséges ovisok legyenek részesei a tevékenységeknek, valamint a szülők beleegyezésére is szükség volt.

Bánhidi Petra is nagyon figyelt Ildikó nénire

Bánhidi Petra a kézműves csoportba jár, ő nagyon szereti a foglalkozásokat, mert mindig valami érdekes dolgot készítenek, mondta. Kedvence a krumlinyomda, de nagyon tetszett neki a mai alkalom is, mely már az adventhez kötődött. A gyerekek meghallgatták Jézus születésének történetét, megnézték a csoportszobában felállított betlehemet, majd következett a munka: Bauerné Németh Ildikó vezetésével puha anyagból elkészítették a kisdedet, aki aztán dióhéj bölcsőbe került.

A következő kézműves alkalom jövő hétfőn lesz az óvodában, akkor a szülők és gyerekek együtt sütnek mézeskalácsot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!