Asztalitenisz utánpótlás sikerek


2015-12-09 15:52:51  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Asztalitenisz utánpótlás sikerek főképe
A Megyei Asztalitenisz Szövetség első ízben írta ki az utánpótlás csapatbajnokságot, melyhez nagy reményeket fűz az elnökség, elősegítve ezzel a megye utánpótlásának növekedését, számszerű és szakmai előrelépését, a gyerekek versenyeztetését, tapasztalatok szerzését. A csapatbajnokság első körében a Pápa és Környéke Asztaliteniszezői (PÉKA) SE az “A” ligában hét csapat között a Rácz Dóra, Kapin Krisztián, Molnár Kata összetételben az igen előkelő negyedik helyet szerezte meg. Külön említést érdemel, hogy Rácz Dóra eredményei az egyéni teljesítmények között is kiemelkedik, csupán három igazolt játékos előzi meg, akik mind országos szinteken is versenyeznek, Kapin Krisztián pedig a 10 legjobb között végzett, folytatás tavasszal. December elején a korábbi serdülő-ifjúsági versenyhez hasonlóan újonc korosztályban is rendeztek megyei szintű utánpótlás-versenyt, a Veszprémi ASE központjában, a Medgyaszay I. Szakközépiskolában. Ezen a versenyen a 2002-ben vagy később valamint a 2004 után születettek állhattak asztalhoz. A pápai és Pápa környéki résztvevők közül többen is jó eséllyel pályáztak az érmekre, s végül Fejes Bencének sikerült az újonc II. korosztályos fiúk között egy harmadik helyezést megszerezni. Ez első ilyen szintű sikere, melyben szerepe van Péter Pál mesteredzőnek is.
- Többen is szerezhettek volna érmet, de sajnos számunkra kedvezőtlenül alakult a sorsolás – értékelt Nyőgér István, a PÉKA alelnöke. Fejes Bence mellett Oláh Levente például legyőzte azt, aki végül második lett, viszont a legjobb nyolc között Bencével kellett mérkőznie, s most Levente maradt alul. Összevont újonc korosztályban rajtuk kívül Steiner Péter is indult, s mindhárman továbbjutottak a csoportkörből a főtáblára, ahol viszont sajnos ismét "testvérharccal" kellett szembesülnünk. Itt Levente feledtette a fenti vereségét, s több meccslabdát is hárítva meglepetésre legyőzte Pétert. A folytatásban Levi és Bence is közel állt a legjobb négy közé jutáshoz, de egy hajszállal elmaradt a bravúr.
Az egyesület illetékeseitől megtudtuk, a bajnokság után a megyei diákolimpia döntőn is szoríthattunk pápai érdekeltségű játékosoknak.
- Rácz Dóra (Tarczy) tavalyi győzelme után a III-IV. korcsoportos lányok között idén is megismételte szép sikerét, így ismét továbbjutott az országos döntőre. Ez annak tükrében is nagyon szép eredmény, hogy keveset edz, de várhatóan így is érem-eséllyel indulhat ott is. Dóra Heizler Korinával (Tarczy) az oldalán a csapatversenyben is indulhatott, s ezt is megnyerték. A középiskolások mezőnyében is szép sikereket értünk el - mondta el Nyőgér István. Németh Noémi (Petőfi) is visszatért a sportágba a verseny apropóján, s milyen jó döntés volt, hiszen harmadik helyet szerzett az V-VI. korcsoportos lányok között, Kapin Krisztiánnak (Mező) ugyanez sikerült az V-VI. korcsportos fiú versenyében. A III-IV. korcsoportos fiúk között Steiner Péter (Szent István), a legkisebbek között (2005-) pedig Oláh Levente (Munkácsy) is karnyújtásnyira volt az éremszerzésről, s meg is lett volna, ha nem kell a bronzért játszani és két harmadikat hirdetnek, nem így lett, a bronzmeccset sajnos az ellenfél nyerte meg, de mi úgy tekintünk az eredményükre, mintha érmesek lennének. Többen közülük alig pár hónapja edzenek, de máris utolértek több rutinosabbat is.
Nyőgér István hozzátette, Péter Pál mesteredző edzései továbbra is nyitottak. Bizalommal várják az új érdeklődőket is, érdeklődni a pekasevezeto@gmail.com e-mail címen keresztül lehet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!