December 14-én Magyarok a Barcáért filmvetítés


2015-12-09 15:37:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


December 14-én Magyarok a Barcáért filmvetítés főképe
Az FC Barcelona és Messi nevét a világon mindenki ismeri. Azt viszont csak kevesen tudják idehaza, hogy az ötvenes évek „Messijét” Kubala Lászlónak hívták. Miatta építették fel a 100.000-es arénát, a Camp Nout. 1956-ban csatlakozott Kubalához az Aranycsapat két játékosa Kocsis és Czibor. A három magyar hőssé vált Barcelonában és meghódította a spanyol és a katalán nép szívét. Ezekért a sikerekért azonban nagy árat kellett fizetniük a "disszidenseknek” kinti sikereikről a magyarok semmit sem tudtak. Az idén 30 éves színházépület jubileumi programsorozatának nyitóeseménye a pápai születésű Kocsis Tibor Magyarok a Barcáért című dokumentumfilmjének bemutatója lesz, melyet december 14-én hétfőn, 17 órától vetítenek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A rendezvényre a rendező mellett meglepetés vendéget is várnak a szervezők. Drámai archív felvételekkel, sosem látott gólokkal, sosem hallott megindító történetekkel találkozhatunk, amelyeken időnként könnyezni, de nevetni is lehet. A Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm megtekintése után senki nem fog meglepődni azon, ha egy magyar kapusról szóló vers, kötelező tananyag a spanyol iskolákban, vagy ha Európa legnagyobb stadionjának bejáratánál egy magyar játékos két méteres bronzszobra áll.
A város ajándékaként a szervezett iskolai csoportoknak (10 fő felett kísérettel) a belépés díjtalan, felnőtteknek a belépődíj 500 forint. A vetítés után a nézők között a film dvd változatát és filmplakátokat sorsolnak ki. Jelentkezés és bővebb információ Kocsis Gyulától a 89/313-905-ös telefonszámon kérhető.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!