Mikulás járt a Kékfestő Múzeumban - Folytatódik a Kék Advent


2015-12-07 21:58:15  | cikk: pgya  | 


Mikulás járt a Kékfestő Múzeumban - Folytatódik a Kék Advent főképe
Családi kincskereső, kézműves foglalkozás és természetesen a Mikulás várta a második Kék Advent látogatóit a hétvégén a Kékfestő Múzeumban. A szombati programon több mint ötvenen vettek részt, nyilatkozta hírportálunknak Vonnák Andrea múzeumpedagógus.

A látogatókat finom teákkal és ünnepi díszbe öltözött portáléval fogadja advent idején a Kékfestő Múzeum, sőt a múzeum is 50 %-os kedvezménnyel látogatható ebben az időszakban. A belépőjegyet vagy ajándékot vásárló pápai látogatók között értékes ajándékcsomagot sorsolnak ki december 20-án, érdemes lesz tehát a Kék Advent harmadik és negyedik rendezvényére is ellátogatni.

A Mikulás gyerekközelbe érkezett, sok kérdést kapott a kicsiktől

A második adventi szombaton kincskereső kalandon is részt vehettek a gyerekek szüleikkel együtt, ismertette a program egyik részét Mészárosné Varga Veronika múzeumpedagógus.
- A Kékfestő Múzeum egyedülálló programmal állt elő az idei adventi időszakban. Megérkezett hozzánk is a Mikulás, ami azért volt más és rendhagyó, mert máskor a Mikulás a színpadon várta a gyerekeket, ahol kaptak egy csomagot, majd elbúcsúztak, itt viszont a Mikulás leült az enteriőrbe, a kiállító teremben egy fotelbe és beszélgetett a gyerekekkel, közel mehettek hozzá, megsimogathatták. Közben válaszolt a gyerekek olyan kérdéseire, hogy valódi-e a szakálla, szánon érkezett-e, rénszarvasok húzták-e a szánkóját – ismertette röviden a Kék Advent második szombatjának eseményeit Mészárosné Varga Veronika.

A csillag segített megtalálni a kincset rejtő borítékokat

Az eseményhez kapcsolódóan Mikulás ablakdíszt lehetett készíteni a foglalkoztatóban. A kincskeresés pedig abból állt, hogy az elrejtett hat darab borítékot zseblámpával kutatták fel a gyerekek édesapjukkal, édesanyjukkal a múzeum udvarán sötétedés után. A borítékok megtalálását a ráragasztott csillogó csillagok segítették, mindegyik boríték tartalmazott egy képrészletet, amelyet a végén összeraktak a szerencsés versenyzők. A képet hazavihették a résztvevők, óriási siker volt látni a családi kincskeresést

Legközelebb december 12-én várják a családokat a Kékfestő Múzeumba mézeskalács sütésre és mézesbábos verses-zenés játékra. A teaház folyamatosan működik, hét közben is be lehet térni a múzeumba egy forró italra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!