Mikulásváró családi délután a JMSZK-ban


2015-12-07 20:49:50  | cikk: pgya  | 


Mikulásváró családi délután a JMSZK-ban főképe
Mikulásváró családi délutánt szerveztek vasárnap a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban (JMSZK), amelyen a gyermekek szüleik segítségével Mikulás segédekké válhattak, erről oklevelet is kaptak. A próbatételeket követően megtekinthették a Mikulás bácsi nagy varázskönyve című interaktív előadást, amelynek a végén természetesen minden résztvevő ajándékban részesült.

Izgalmas feladatok vártak gyerekre, szülőre egyaránt

Az emeleti előtérben alakították ki az úgynevezett Mikulás-segédképző központot, ahol a gyermekek a szülők segítségével különböző ügyességi feladatokat oldottak meg az animátorok útmutatása szerint. A lufikból szablyákat hajtogathattak a fiúk, a lányok virágokat, az óriás szaloncukor szelektáló egy hatalmas parittya volt, amellyel egy lyukon keresztül lőhették a zsákba az édességeket. A Mikulás sapka mozgató masinával a középen helyet foglaló gyerek vagy szülő fejére helyezték a sapkát, két-három méteres távolságból négy zsinór segítségével. Ezeken kívül volt Mikulás tili-toli – a részleteiben összekevert képet raktak ki – és Mikulás-memória játék is – ismertette a délután programját Bognárné Novák Ilona, a JMSZK szakmai csoportvezetője.

Krampuszi és Csiribiri a nagy varázskönyv előtt

Az interaktív mesébe minden gyermek bekapcsolódott, amelyben jó útra térítették Krampuszit – akinek a mese elején sikerült kitörölni a jó gyerekek neveit a Mikulás nagy varázskönyvéből –, amiért a Mikulástól mindenki kapott egy kis ajándékot. Az interaktív mese röviden:
„Varázskönyvbe bekerülni nem is olyan kis dolog,
A rest Krampuszi sem tudott, hát most odasompolyog!
Rosszul mondja a varázsszót, nem kerül be a könyvbe,
Ám a sok jó gyerek neve rögtön ki lett törölve!
Zenemanó, Csiribiri útra kelnek most Veled,
Segít a Mikulás bácsi, aki mindent rendbe szed,
Miklós püspök történetét eljátszhatod most velünk,
Együtt járunk lapról lapra, játszunk és énekelünk.
Sikerrel jár a nagy kaland, benned a varázsige,
E varázsszó a szeretet: erről szól e kis mese!”
Közben a gyerekek megtanulták a valóságos Miklós püspök legendáját is, a Mikulás-hagyományok eredetét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!