II. Megaforce Dance Cup


2015-12-05 21:18:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


II. Megaforce Dance Cup főképe
Az októberi sikeres rendezvényt követően a Sanogenesis Alapítvány második alkalommal rendezte meg a Megaforce Dance Cup elnevezésű nyílt táncversenyét. A bajnokságra az ország minden pontjáról érkeztek egyesületek, a benevezett 21 klub pedig közel 100 produkciót hozott, hét kategóriában (freesytle, művészi látványtánc, sporttánc, keleti tánc, néptánc, pole dance illetve nyitott). Ahogy első alkalommal, ezúttal is nívós zsűri pontozta a koreográfiákat, elfogadta a felkérést Ramasz László táncos- koreográfus, oktató, többszörösen díjazott művész, Szomoru Gábor, többszörös Európa- és világbajnok hip-hop táncos, Ki Mit Tud győztes, Rabi Erika táncművész, táncpedagógus, Demcsák Ottó, Harangozó-díjas balettművész, koreográfus valamint Jahmai Jones hip-hop táncos, DJ, aki a Las Vegas-i világbajnokságon Angliát képviselte. A rendezvény ezúttal is jótékony célt szolgált, hiszen a Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja kézműves vásárt rendezett, az ajándéktárgyak, dísztárgyak bevételéből a pápai rendezvényeiket támogatják, emellett a piciknek foglalkozásokat tartottak. Szegediné Murai Dóra szervező úgy nyilatkozott, ezúttal is színvonalas koreográfiákat láthattak az érdeklődők, rendkívül erős volt a mezőny.
- Az első kupa sikerét bizonyítja, hogy 150-nel több táncosunk van, mint októberben. Azért rendeztük ilyen hamar a második bajnokságot, mert sok táncos még nem készült el októberre a nyári koreográfiájával, szerettünk volna nekik is lehetőséget biztosítani. Kuriózum, hogy elfogadta a meghívásunkat az 1993-as Ki Mit Tud győztese, többszörös Európa és világbajnoki címmel rendelkező Enemy Squad csapata is.
Demcsák Ottó, a Győri Balett alapító tagja azt mondta, sokszor hívják zsűrizni különböző versenyekre, ahol a látottak alapján egyértelművé vált számára, hogy nagyon sok tehetséges táncos van ebben az országban, és Pápán is látott kimagasló előadásokat.
- Hálás vagyok Dórinak, hogy megszervezte ezt a versenyt, hiszen fontos, hogy a régiókon belül legyenek megmérettetési lehetőségek, ahol felbukkanhat egy-egy eddig fel nem fedezett tehetség. A verseny színvonalát mutatja, hogy ez alkalommal is láttam néhány egészen ügyes táncost, az mindenkinek a javára válik, ha látja a másik koreográfiáját, tud tanulni belőle, ihletet meríteni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!