Győzelmével a dobogón telel a Perutz FC


2015-12-05 17:41:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelmével a dobogón telel a Perutz FC főképe
A megyei első osztályú tabella ötödik helyezettje, az Ajka Kristály vendégszereplésével zárult a pontvadászat őszi szezonja a Perutz FC számára. Marton Miklósék mindenképp győzelemmel szerettek volna téli pihenőre vonulni, emellett igyekeztek a múlt heti, Tapolca elleni produkciót is feledtettni. Mindkét fél jó formában várta a kezdő sípszót, hiszen a pápaiak és az ajkaiak is hat veretlen mérkőzést tudhattak maguk mögött, így izgalmas két félidőre volt kilátás. Palkovics Ádám betegség, Grőber Bence iskolai elfoglaltság miatt maradt ki a szombati keretből, a sárga-feketék a Szijjártó – Györkös, Erdősi, Orovecz, Horváth Á. – Szabó Bence, Badics, Szabó Bálint, Mészáros – Ughy, Venczel összeállításban vágtak neki az első félidőnek, mely kevés helyzetet, ám annál nagyobb küzdelmet hozott. Ritkán forogtak veszélyben a kapuk, jobbára pontrúgásokból alakult ki egy-egy lehetőség, a kapusoknak azonban így sem akadt dolga. A 28. percben Szabó Bálint jobb oldali szöglete átszállt mindenki felett, ám épp így lett jó az érkező Orovecznek, aki közelről a hálóba belsőzte a labdát 1-0. Ezzel gyakorlatilag mindent el is mondtunk az első félidőről. Öt perccel a második félidő kezdetét követően Badics hatalmas lehetőségét kell megemlítenünk, a fiatal középpályásnak Venczel fejelt le egy labdát, ám hat méterről a játékos a jobb kapufa mellé lőtte a játékszert. Két perccel később Kovács próbálkozott messziről – sikertelenül – ugyanis fölé lőtt, a fennmaradó időben egyik csapat előtt sem adódott több gólszerzési lehetőség, így megőrizve hazai veretlenségét, a dobogó harmadik fokán telel a Perutz FC.

Perutz FC – Ajka Kristály 1-0 (1-0) Gsz.: Orovecz

Marton Miklós: Elég kapkodó volt a játék mindkét fél részéről, így nem alakulhatott ki szép futball. Egyik csapat előtt sem adódott sok gólszerzési lehetőség, szerencsére egy pontrúgásból sikerült megszerezni a vezetést és a győzelmet, és ez a legfontosabb. A második félidőben ha Badics belövi a ziccert, könnyebb mérkőzés lett volna, így az utolsó percig összpontosítanunk kellett.

Perutz FC: Szijjártó – Györkös, Erdősi, Orovecz, Horváth Á. – Szabó Bence (’62 Nemes – ’80 Marton), Badics, Szabó Bálint (’80 Horváth D.), Mészáros – Ughy (’70 Véber), Venczel

Ajka Kristály: Kovács – Móger (’70 Székely), Bakos, Ménes, Mong (’57 Kiss) – Horváth, Szabó, Krén, Kardos (’46 Falusi) – Kovács, Traista (’46 Schönberger)

A pontvadászat 2016 februárjában folytatódik.

A bajnokság őszi végeredménye:
1. Veszprém 46
2. Úrkút 42
3. Perutz FC 30
4. Várpalota 27
5. Ajka Kristály 27
6. Devcser 26
7. Őskü 26
8. Balatonalmádi 25
9. Ugod 21
10. Csetény 20
11. Gyulafirátót 19
12. Dudar 19
13. TIAC 17
14. Pét 16
15. FAK 15
16. Sümeg 15
17. Herend 10
18. Peremarton SC Berhida 3


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!