Csoki mikulást kaptak a szabályosan közlekedők


2015-12-05 15:20:24  | cikk: HuHa  | 


Csoki mikulást kaptak a szabályosan közlekedők főképe
Különleges közlekedésbiztonsági akciót szervezett Mikulás napja alkalmából a Pápai Rendőrkapitányság. Azokat a gépjárművezetőket ajándékozták meg, akik átengedték a zebrán a gyalogosokat és azokat a gyerekeket is jutalmazták, aki a gyalogos-átkelőhelyet használták az úttesten való áthaladáshoz.

Dr. Varga Balázs rendőr alezredestől megtudtuk, mivel a Mikulás ünnepe főként a gyermekek ünnepe, ők pedig leginkább gyalogosan közlekednek, ezért a gyalogosok biztonságára hegyezték ki az akciót. Három nagy forgalmú út mentén található általános iskola - az Erkel, a Tarczy és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos épülete – előtt lévő zebránál rendőrök és láthatósági mellényt viselő kisdiákok figyelték, hogy a gépjárművezetők megállnak-e a zebránál és átengedik-e az ott várakozó gyalogosokat. A szabályosan közlekedő autósokat és gyerekeket csoki mikulással és láthatósági kellékekkel jutalmazták.

Dr. Varga Balázs rendőr alezredes és a Tarzcy-iskola egyik kisdiákja ajándékozza meg a szabályosan közlekedő autóst

A Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a reggeli akció kapcsán elmondta, a gépjárművezetők többsége a szabályoknak megfelelően átengedte a gyalogosokat a zebrán, így sok ajándékot kioszthattak a rendőröket segítő gyerekek. Hozzátette, a péntek reggeli akció során tapasztaltak egész évre jellemzőek, ezt igazolják a baleseti számok is, hiszen a városban nagyon ritkán fordul elő baleset gyalogos-átkelőnél.

A rendőri akcióban résztvevő kisdiákok is arról számoltak be, hogy legtöbbször átengedik őket az autósok, igaz olyan is előfordul néha, hogy fékezés nélkül áthaladnak a zebrán, miközben ők az úttest szélén várakoznak. Azt is hozzátették, gyalogosan jellemzően a járdán közlekednek, az úttesten pedig mindig a gyalogos-átkelőnél haladnak át alapos körülnézés után.

A zebrán közlekedő gyerekek is kaptak ajándékot

Dr. Varga Balázs alezredes köszönetet mondott a gépkocsivezetők türelméért, hiszen az ajándékozás néhány másodpercre feltartotta a forgalmat és köszönetet mondott az akcióban közreműködő iskoláknak is, hogy diákjaik részt vehettek a péntek reggeli közlekedés-biztonsági programban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!