Elkészült az igali parkoló


2015-12-05 14:35:11  | cikk: HuHa  | 


Elkészült az igali parkoló főképe
Az idei esztendő második legnagyobb városi beruházása zajlott az elmúlt másfél hónapban az Igal lakótelepen. A 8-12-es számú épülettömb melletti területen 50 beállós parkolót alakítottak ki, közel 300 méter hosszú járdaszakasz újult meg, bővítették a közvilágítást és csapadékvíz-elvezető árkot építettek. A munkálatok elkészültek, az új parkoló megnyitásához már csak a hatósági engedélyeket kell beszerezni.

A beruházás az Eszterházy Ferenc Terv keretében valósult meg.

Áldozó Tamás polgármester a helyszín bejárásakor arról szólt, a 2015-ös év legnagyobb fejlesztése – mely a város saját forrásaiból, az Eszterházy Ferenc Terv keretében készült el - a borsosgyőri orvosi rendelő megépítése volt, melynek költsége megközelítette az 50 millió forintot. Az igali beruházás 34 millió forintot meghaladó költségvetésével a második legnagyobb fejlesztés a városban.
-Ez a beruházás felértékelte ezt a környezetet. Ez a város kapuja, ami egészen más képet fog mutatni az ide érkezőknek, mint amit eddig nyújtott. Ezen túl pedig megmutatja az a minőséget, amely szerint ezt a lakótelepet és szemben a Komáromi út környékét is építeni, csinosítani szeretnénk a továbbiakban. Terveink szerint a következő években alapvetően meg fog változni az Igal lakótelep környéke.

A polgármester felidézte, ezen a városrészen volt az első lakossági konzultáció a választásokat követően – jelezve, hogy új időszak kezdődik a városfejlesztésben – és azon sokan tán nem is hitték, hogy mindez megvalósulhat. Most azonban tárgyiasult formában is láthatják a közös munka eredményét, az akkor elhangzott elképzelések valóra váltását.

Parkolóhelyek, járda, csapadékvíz-elvezető épült az Igalon

A beruházás során 655 négyzetméter aszfaltos utat és 570 négyzetméter térkő burkolatot építettek a parkolóban, 260 méter hosszan újították fel a meglévő járdákat és építettek új szakaszokat, öt új lámpahelyet alakítottak ki és körülbelül 60 méter hosszú csapadékvíz-elvezető árkot építettek. A városvezető kiemelte, ez a beruházás minta is a következő lakótelepi parkoló-építésekre a városban. Vagyis aszfaltozott utakkal, és a járdaépítésekről már ismert térkővel burkolt gépkocsi beállókkal fogják kialakítani azokat is.

Az igali parkoló építési munkái elkészültek, a birtokba vételhez már csak a hatósági engedélyek szükségesek – tudtuk meg Rádi Róberttől, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől.
-Az alvállalkozó csütörtökön jelentette készre a munkát, a hatósági engedélyezési eljárást elindítottuk és bízom abban, hogy még az idén, a használatba vételi engedély birtokában megnyithatjuk a parkolót.
Az ügyvezető azt is elmondta, egyszerre több társaság is dolgozott a területen, az együttműködés zavartalan volt, a munkálatokat pedig az itt élők élénk érdeklődése mellett végezték.

Áldozó Tamás polgármester emlékeztetett a korábbi igali fejlesztésekre is: a múlt télen kezdődött meg a lakótelep rendezése, fákat vágtak ki és újakat telepítettek helyette, majd gyalogos-átkelőhelyet létesítettek a Külső-Veszprémi úton.

A lakótelepen van egy másik, nagyobb parkoló is, annak is elkészült már a tervdokumentációja, azt is egyeztették az itt élőkkel és annak tervei alapján kívánnak dolgozni tovább a lakótelepen. A parkolókon, járdákon túl pedig vannak olyan épületek az Igalon, amiknek a környezetét szintén rendezni kell, burkolt utat kell létesíteni a garázssornál és a közvilágítás is bővítésre szorul – mondta el a további fejlesztési tervekről a városvezető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!