Szép győzelem a Concordia Motax KC Pápától


2015-12-05 11:27:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Szép győzelem a Concordia Motax KC Pápától főképe
A Vasas ellen elszenvedett idegenbeli vereség után az NB I/B-s kosárlabda bajnokság pénteki játéknapján hazai pályán igyekezett javítani a Concordia Motax KC Pápa gárdája. Ez azonban nem ígérkezett könnyű feladatnak, ugyanis a tabella negyedik helyén álló MTK Törökbálint látogatott a Sportcsarnokba. Ahogy arra számítani lehetett, elszántan kezdte a mérkőzést a hazai alakulat, de a vendégek eleinte pontosabban céloztak. A második percben 4:6 volt az állás, majd a Törökbálint 6:0-s futását követően 4:12. A játékrész közepén magasabb fokozatra kapcsolt a pápai csapat és a hatodik perc végén Szanati ziccerével átvette a vezetést. (14:12). A folytatásban felváltva estek a kosarak, a rövid pihenőre egypontos előnnyel mehetett az MTK. A második negyed első percei a korábbinál is pörgősebb játékot hoztak, de egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiépíteni. A kosarak felváltva estek, mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, ennek eredményeképp ebben a periódusban nagy küzdelmet, de kevés kosarat láthatott a lelkes hazai közönség. Az első félidőt Trepák és Henrik sikeres hárompontosa zárta, három pontos vendég előny alakult ki a nagyszünetre (38:41). A harmadik játékrészt a vendégcsapat kezdte jobban, hat gyors pontjukra csak Szanati és Ács büntetője érkezett válaszul, ezzel a mérkőzés 23. percében. hét pontra nőtt az MTK előnye A folytatásban is nagy iramú mérkőzést láthattunk, mindkét együttes rohant, a gyors támadások azonban sokszor pontatlan befejezést eredményeztek. A magas fordulatszám ekkor inkább a vendégcsapatnak kedvezett, akik a hajrára nyolcpontos előnyt építettek ki. Az utolsó két percre felpörögtek az események. Hazai oldalról Horváth Attila, Henrik István és Puszta Dávid is betalált, de az MTK csapata büntetőkből folyamatosan válaszolni tudott, a negyed végén 52:58 állt az eredményjelzőn. A záró negyedet a Pápa indította jobban. Két és fél perc alatt Puszta, Keresztes és Horváth kosaraival kiegyenlített, majd egy labdaszerzést követően Puszta Dávid ziccerével és sikeres büntetőjével átvette a vezetést a PKC. A hazai csapat a mérkőzés hajrájáig őrizte néhány pontos előnyét, szerencsére az MTK minden felzárkózási kísérletére válaszolni tudtak. Az utolsó perc kezdetén 77:73-ra vezetett a Pápa, izgalmas hajrára lehetett számítani, hiszen az MTK nagy küzdő, az előző fordulóban is az utolsó pillanatokban sikerült fordítaniuk az Oroszlány ellen. A hazai csapat okosan lassította a játékot, az utolsó támadásnál kiharcolt fault után Puszta Dávid értékesítette a megítélt büntetőket, kialakítva a 79:73-as végeredményt. (Forrás: Pápai Kosárlabda Club)

Concordia Motax KC Pápa – MTK Törökbálint 79:73 (21:22; 17:19; 14:17; 27:15)

Dobók: Puszta 27/3; Szanati 14; Keresztes 10; Henrik 6/3; Bereczki 4; csere: Horváth 10/3; Ács 6; Fülöp 2; Hole; Perger; Rédei; Vajda

Vajda Balázs: Nagyon örülök a győzelemnek, mert egy nagyon jó és tehetséges csapatot sikerült megvernünk. Ebből a mérkőzésből erőt kell merítenünk a folytatásra, de nem szabad, hogy a fejünkbe szálljon a dicsőség. A mérkőzésnek két pozitívuma van számunkra: tudtunk csapatként játszani, valamint vert helyzetből is fel tudtunk állni. Sajnos a dobásaink még mindig nem olyanok, mint amilyeneket elvárunk magunktól. Ezen dolgozni fogunk a jövőben. Nagyon örülök annak, hogy akik pályára kerültek, azok mindent kiadtak magukból és hatalmasat küzdöttek. Ez kellett ma a győzelemhez. Köszönjük a közönség buzdítását, nagyon sokat segítettek a mai este folyamán is.
A vendégeknél kezdőként kapott lehetőséget a korábbi pápai játékos, Horváth Kristóf István, aki azt mondta, egy megnyert meccset engedtek ki a kezükből.
- Úgy érzem, egy nehéz mérközesen vagyunk túl, egy megnyert meccset hagytunk kicsúszni a kezünkböl. A csapatok végig fej-fej mellett haladtak, a küzdelem dominált inkább, a szép és látványos játékkal azonban mindkét fél adós maradt. Folytatjuk a munkát, a pápai csapatnak gratulálok, és sok sikert kívánok a továbbiakban!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!