Egy jó szakma felér egy diplomával


2015-12-04 20:28:36  | cikk: Babos Petra  | 


Egy jó szakma felér egy diplomával főképe
Pályaválasztási napra várták a nyolcadikosokat és szüleiket nemrégiben a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájába. Dr. Császár Éva igazgató elmondta, a 2016/2017-es tanévben szakgimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai képzéseket indítanak.
- A szakgimnáziumi képzésnél az első 4 év teljesítése után érettségi vizsgát tesznek a tanulók és egyúttal középszintű OKJ-s szakmát szereznek, majd 13. évfolyam elvégzése után emelt szintű OKJ-s szakmát kapnak, amelyhez europass bizonyítvány-kiegészítő kérhető. A szakgimnáziumi képzés specialitása a Pápa Bázisrepülőtérrel való együttműködés keretében a katonai alapismeretek oktatása. A 9. évfolyamon induló szakgimnáziumi ágazati képzések közé tartozik az egészségügy, a közlekedésgépész, a faipar, a villamosipar és elektronika, a vendéglátóipar és a kereskedelem, amelyeknek zárásaként a 13. évfolyam végén gyakorló ápoló, autószerelő, faipari technikus, erősáramú elektrotechnikus, vendéglátásszervező-vendéglős, kereskedő emelt szintű szakképesítés szerezhető.
Sokan érdeklődtek az Acsády iránt

- A szakközépiskolai 3 éves képzést követően OKJ-s középszintű szakmai vizsgát tesz a tanuló, amelyhez szintén kérhető europass bizonyítvány-kiegészítő. Ezt követően munkába állhat a fiatal, vagy igény esetén 2 év alatt érettségi szerezhető, majd továbbtanulhat technikusképzésben, főiskolán, egyetemen. Ebből a következő tanévben a szociális gondozó és ápoló, a hegesztő, a gépi forgácsoló, a villanyszerelő, a festő, mázoló, tapétázó, az asztalos, az eladó, a szakács és a mezőgazdasági gépész szakot kívánjuk indítani. A szakközépiskolai képzések nagy része 10-30 ezer Ft- ösztöndíjjal kiemelten támogatott szakma. A 9. évfolyamon sikeres szintvizsgát tevő tanulók a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által minősített gyakorlati képzőhelyen teljesíthetik a 10-11. évfolyamon a gyakorlati képzést.

- A szakiskolai képzést a 15. életévüket betöltött, az általános iskola 6. évfolyamát sikeresen befejező tanulók számára ajánljuk, akik a 2 éves képzés végén alapfokú végzettséget és rész-szakképesítést szereznek. Ők az asztalosipari szerelő és lakástextil készítő szakmából választhatnak. A gyakorlati képzés az iskola tanműhelyében zajlik.
Az iskola soron következő nyílt napja, tanműhelyi látogatással egybekötve 2015. december 11-én lesz 10 órai kezdettel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!