A rutinra épít Balatonfüreden a Bakonyerdő


2015-12-04 11:41:14  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: keziakademia.hu  | 


A rutinra épít Balatonfüreden a Bakonyerdő főképe
Az NB II-es felnőtt kézilabda tabella negyedik helyén álló Balatonfüred otthonában zárja az idei bajnoki küzdelmeket a Bakonyerdő Pápa együttese. A vendégek számára a sorsolás szeszélye folytán az elmúlt heti, Veszprém elleni találkozó után ismét olyan meccs következik, melyen nem ők az esélyesek, így újfent felszabadultan kézilabdázhatnak.
- Érdekes helyzet a miénk, mert határozott célokkal vágtunk neki a bajnokságnak, sok munka van mögöttünk, de ez még mindig kevés ahhoz, hogy meglepetést tudjunk okozni a nagyobb ellenfeleknek – vélekedett Kiss Dániel edző. A Veszprém ellen az esélytelenek nyugalmával léptünk pályára, minden teher lekerült a játékosokról. Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidő derekán a hazai edző, Tombor Csaba ki is kérte idejét, ami azt jelentette, hogy jól tettük a dolgunkat. A mi csapatunknál jelen pillanatban minden apró részletnek örülni kell, és ezekből erőt meríteni. Egy tízgólos vereség után (34-24) nem mondhatnám, hogy jól játszottunk, de a mérkőzés összképét elnézve - ha csapatom nem küzd az utolsó percekig - lehetett volna nagyobb arányú is a vereség. Az eredmény az edzésmunka, a technikai képzettség, a fizikai fölény és a tabellán elfoglalt helyezések alapján reális, de minden apró részletből pozitív erőt kell merítenie a fiúknak. Hiányérzetem továbbra is a taktikai fegyelmezetlenségből adódó buta hibák, és az ebből kapott gyors, könnyű gólokkal kapcsolatban van. Nagyon sok esetben, emberelőnyben képtelen vagyunk jó megoldást hozni, amit rendre megbosszul az ellenfelünk. Ez ügyben is javulás tapasztalható az év elejéhez képest, de még mindig nem az igazi.
- A Balatonfüred tíz mérkőzésen hét győzelmet és három vereséget számlál. Hasonló játékerőt képviselnek a Balaton-partiak, mint a Veszprém?
- Nagyon nehéz mérkőzés lesz, talán nehezebb, mint múlt heti. Kárpáti Krisztián és Kis Ákos kolléga nagyon jó munkát végez a srácokkal évek óta. Ezen a napon sem mi leszünk az esélyesek - legfőképp a hiányzók miatt - de ha már elutazunk, akkor becsülettel küzdünk.
- Hozzá kell tenni, hogy a szövetség módosította a találkozó időpontját, ami csapatodat hátrányosan érinti.
- Valóban így van, a szövetség keresztülhúzta a számításainkat, a mérkőzés eredeti időpontja szombat 11 óra volt, melyet a balatonfüredi csapat kérésére - a mi beleegyezésünk nélkül - vasárnap 18 órára módosított. Tudni kell, hogy a csapat nagy része már dolgozik, többen hivatásos katonák, nekik egy hónappal előre le kellett adni a beosztásukat, és nincs lehetőség változtatásra. Ezt jeleztük a szövetségnek telefonon és írásban is, ennek ellenére maradt a vasárnapi játéknap. Cseke Alexre sérülés, Zsinkó Ádámra családi program, Kondor Jánosra és Szabó Mátéra munkahelyi elfoglaltság miatt nem számíthatok, Stall Levente pedig korábban elszenvedett sérülés miatt maródi.
Kiss Dániel hozzátette, a sérültek és a hiányzók miatt egy teljesen új taktikai felfogásban kell játszaniuk, megpróbálnak a rutinjukra építeni, és ezen a mérkőzésen is a jövőt építeni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!