Bozzai Gyuláné amatőr festő képei a könyvtárban


2015-12-02 09:21:50  | cikk: Babos Petra  | 


Bozzai Gyuláné amatőr festő képei a könyvtárban főképe
Bozzai Gyuláné szemet gyönyörködtető tájkép és csendélet festményeit, valamint gyöngyökből készült virágokat, ékszereket bemutató kiállítását láthatják az érdeklődők a Jókai Mór Városi Könyvtár folyosóján.
A lelkes amatőr Sárkeszin született 1944-ben. Ott nevelkedett, majd Pétfürdőre került, ahol folytatta tanulmányait. Mindig is szeretett festeni, az alapokat a pétfürdői tanárától sajátította el. A sors azonban úgy hozta, hogy nem sikerült arra a pályára kerülnie, amire szeretett volna, így a vasúton helyezkedett el. Később Pápára került dolgozni és Adásztevelen telepedett le, gyermeki születése után azonban nem tudott visszamenni dolgozni, ezért kertészkedett. Amikor azt abbahagyta, akkor kezdett el festeni. Először pasztellkrétával, majd akril festékkel. Tervei között szerepel, hogy olajfestékkel is dolgozzon.
Mint mondta, örül, hogy lehetőséget kapott a bemutatkozásra, mert ezzel egy kis színt vihet az érdeklődők életébe.
A kiállítást Fodor Béla méltatta

A tárlatmegnyitón Fodor Béla, Adásztevel polgármestere köszöntötte a szép számban megjelenteket. Mint mondta, mindig is nagy csodálója volt a természetnek, megnyugtatta a növények közelsége, a táj szépsége. Szerinte az alkotó képein a víztükör, az erdő fái, a virágok színei, az ég kékje, mintha mind azért kerültek volna ecsetvégre, hogy pihentessék a szemlélődő ember szemét, és azon keresztül a szívét-lelkét.
- Úgy képzelem, hogy Erzsébet asszony elüldögél a háza kertjében, gyönyörködve a szép kilátásban, a tájban, a felhők játékában, és aztán arra gondol, miért ne lássa ezt a sok szépséget más is? Miért ne pihentesse mások szemét is a természetes szín és forma? És a gondolatot, mint látjuk, mindig tett követi. Mert az elhatározás kevés: érteni is kell a széphez, és kell, hogy legyen elég akarat is az emberben, hogy véghezvigye a megálmodottat. De ez nem hiányzik, mint tudjuk. Készülnek a szebbnél szebb képek, mindannyiunk gyönyörűségére – hangsúlyozta a polgármester.
A festményeken Sopron, az erdők, a Fertő-tó és a közeli Tevel festői tája elevenedik meg, számos fantáziaképei és csendéletei között.
A tárlat december 31-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!