Nagy értékű adomány a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Pápai Csoportjának


2015-12-02 09:17:20  | cikk: Babos Petra  | 


Nagy értékű adomány a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Pápai Csoportjának főképe
Kicsit korábban érkezett a Mikulás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Pápai Számítógépes Klubjához, hiszen tegnap tíz tablettel és két laptoppal bővült az eszközparkjuk a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság jóvoltából.
A nagy értékű adományozásban dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár működött közre, hiszen ő hívta fel a társaság figyelmét a pápai klubra.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületét 1990 májusában alapították. Célja a fizikailag és értelmileg sérült, a családjukon kívül nevelkedő és más rászoruló gyerekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása. Pápán 2003 óta működik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számítógépes klubja az Eötvös utcában. Kezdetben azzal a céllal alapították, hogy a délutánonként ráérő gyerekek biztonságos körülmények között tudják eltölteni idejüket. 2009-ben a szolgálat egy európai uniós programhoz kapcsolódott, amelynek az volt a célja, hogy a gyerekektől a nagyszülőkig jussanak el mindenkihez, felhívva a figyelmet az internet veszélyeire. A klubba 16 éves korig bárki járhat, kötelezettség nélkül – mondta Nagy István, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egyik munkatársa, aki hozzáfűzte, nagy öröm és egyben segítség számukra ez az adomány, hiszen sok gyermeknek nem lehet saját tabletje, sőt számítógépe sem.
Sterner Zoltán, Nagy István és Molnár Ágnes

Sterner Zoltán, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat másik munkatársa elmondta, a szolgálat 25 éves megalakulása óta számos anyagi és tárgyi jellegű felajánlást kapott már, amit mindig a megfelelő célokra és helyekre használt fel. Ez az önzetlen segítség hozzájárul ahhoz, hogy az ide járó gyerekek biztonságos körülmények között még jobban felzárkózhassanak a digitális világhoz. Olyan eszközök ezek, amelyek nem minden család gyermekéhez jutnak el, náluk viszont a mostantól használhatók. Hosszú utat tettek meg idáig, sok résztvevő összehangolt munkájára volt szükség, ahhoz, hogy az elképzelés és támogatás materiális formát öltsön itt a pápai klubban.

Wen-Lung Tao tajvani nagykövet szerint a gyerekeket minél korábban be kell avatni a számítógépek világába, ezért is gondolták, hogy ennek a klubnak adományoznak.
- Tajvan adományokkal segít a magyarországi intézményeknek, rászorulóknak, alapítványoknak a magyar képviselők javaslatai alapján. Magyarország pedig mindezt úgy viszonozza, hogy kulturális rendezvények keretében mutatkozik be a Távol-keleti országban.

Az átadó ünnepélyen dr. Kovács Zoltán államtitkár személyesen nem tudott részt venni, ezért levélben tolmácsolta köszönetét. Mint írta, a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság tagjaként azzal a javaslattal élt, hogy megközelítőleg 4 ezer dollárnyi adomány a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Pápai Csoportjához kerüljön.
- Tajvannal nagyköveti és társadalmi szinten is kiválóak Magyarország kapcsolatai. Tapasztalatokat szerzünk egymás kultúrájából, gazdaságáról, intézményeinek működéséről, társadalmi szokásairól. A két testület hosszabb együttműködésének köszönhetően már korábban is volt egy hasonló adományozás, akkor a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája részesült több ezer dolláros támogatásban – írta dr. Kovács Zoltán.

Az átadón részt vett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat képviseletében Molnár Ágnes is, aki szintén köszönetét fejezte ki a nagylelkű adományért.
Az ünnepséget az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 2. z osztályosai színesítették.
A gyerekek egyből birtokukba is vették a vadonatúj gépeket, s játszottak, böngésztek, szelfiztek velük.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!