Mikulás váró sorverseny


2015-12-01 21:46:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Mikulás váró sorverseny főképe
Azon tanulók, akik 2016. január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének feltétele, hogy 50 óra közösségi szolgálatban eltöltött időt tudjanak igazolni. A közösségi szolgálat szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység, melynek egyik területe, amikor tanulókkal közös sport- és szabadidős területen foglalkoznak az idősebb diákok. A Pápai Szakképzési Centrum Gazdasági Szakközépiskolája és Kollégiumának kilencedik osztályos tanulói Konczné Recska Henriette osztályfőnök vezetésével hagyományteremtő szándékkal, sorversenyt rendeztek a Weöres iskola első és második osztályos tanulóinak. A Közgáz tornatermében gyűltek össze a picik, a közel 50 fős csapatot három - Krampusz, Angyalka és Mikulásvirág - csoportba osztották a segítők. Természetesen a Mikulás is meghívást kapott a vetélkedőre, aki nem érkezett üres kézzel, mindenkinek apró ajándékkal kedveskedett. Az iskola testnevelője, Konczné Recska Henriette azt mondta, az egyik célja a délutánnal az volt, hogy megtanítsa a diákjainak a picikkel hogyan kell bánni, a feladatokkal kapcsolatban pedig azt tartotta szem előtt, hogy mindenki sikerélménnyel gazdagodjon.
- Az őszi szünetben fejeztem be egy 60 órás tanfolyamot a közösségi szolgálattal kapcsolatban, innen jött a mai nap ötlete. Az osztályomnak felvetettem, hogy mi lenne, ha óvodásoknak sorversenyt szerveznénk, az osztályomból szinte mindenkinek tetszett az ötlet. Sajnos a szervezés közben kiderült, hogy az óvodák naptára meglehetősen telített, így arra gondoltunk, a Weöres iskola legifjabb tanulóit invitáljuk meg a tornatermünkbe és összekötjük a kellemest a hasznossal, a közelgő Mikulás jegyében egy kis sorversenyt rendezünk. A játékos feladatokat egytől egyig kipróbáltuk az osztályommal, úgy is, hogy hogyan tudják segíteni a picik vetélkedését. Azt gondolom, fontosak az ilyen rendezvények, a mozgás és a közösségépítés szempontjából is.
A feladatok között labdás ügyességi, szlalom, karikán átbújás, szőnyegen gurulás, padon labdavezetés is szerepelt, a legügyesebbek pedig holtversenyben az angyalkák és a krampuszok csapata lett. Búcsúzóul hangos „csatakiáltással” köszönték meg a picik a kilencedikesek lelkes munkáját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!