Megyei iskolás sakk csapatbajnokság


2015-11-30 13:20:28  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megyei iskolás sakk csapatbajnokság főképe
A Veszprém Megyei Általános Iskolás csapatbajnokság első játéknapját rendezték meg a Helyőrségi Művelődési Otthonban. A kétfordulós kupán nem általános iskolák csapatai mérkőztek, hanem egy egyesülethez tartozó általános iskolás korú gyerekek. Sajnos mindössze három csapat vett részt a vetélkedésben, a Szabadgyalog Sakk Egyesület Pápát képviselte, míg az ASSE Ajka két csapattal érkezett.
- Sajnálatos, hogy az olyan jelentős sakkmúlttal rendelkező egyesületek, mint Veszprém, Tapolca vagy akár Pét távolmaradtak – mondta Kiss Csaba, a pápai egyesület elnöke. A benevezett három csapat oda-visszavágós, három fordulós körmérkőzést játszott egymással, az odavágókat rendezték most, a visszavágókat pedig márciusban Ajkán játsszuk le. Hat főből áll egy csapat, a versenykiírás értelmében kötelező alsó tagozatosnak és lánynak is szerepelni a csapatban.
A Szabadgyalog Sakk Egyesület jól vette az akadályokat, hiszen mindkét ellenfelét legyőzte, a jobbik Ajkát 3.5-2.5, a gyengébbiket pedig 5-1 arányban. A házigazdák részéről Domonkos Eszter, Pénzes Boldizsár, Farkas Dorina mindkét partiját megnyerte, 1.5 pontot Czemmel Viktória, egy pontot Hamza Gábor szerzett, Ádovics Enikő élete első komoly versenyén ezúttal pont nélkül maradt.A két ajkai csapat egymás közti mérkőzése 4-2 lett az erősebb javára.

A tabella három forduló után így fest:
1. SZGYSE 8.5 pont
2. ASSE Ajka”A” 6.5 pont
3. ASSE Ajka „B” 3 pont

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!