Kék Advent - Ünnepi programok a Kékfestő Múzeumban


2015-11-29 15:09:45  | cikk: pgya  | 


Kék Advent - Ünnepi programok a Kékfestő Múzeumban főképe
Ünnepi díszbe öltözött és színes programsorozattal várja az érdeklődőket a Kékfestő Múzeum az adventi időszakban. Az első programra szombat délután került sor, ajtódíszeket és adventi koszorúkat készíthettek a múzeumba ellátogató gyermekek szüleik segítségével.

Vonnák Andrea múzeumpedagógus arról tájékoztatott, hogy az első alkalommal, újdonságként meghirdetett Kék Advent című programjaikkal – november 28. és december 20. között –, hétvégente az ünnepi ráhangolódásban kívánnak segíteni. A hagyományteremtő adventi rendezvényre a család minden tagját várják, különböző ajándékok készíthetők, így történt ez szombat délután is, amikor több tucat család, sok-sok gyermek fordult meg a Kékfestő Múzeumban. Az ajtódíszek és adventi koszorúk motívumait, díszeit a hely szelleméhez híven, természetesen kékfestő anyagok felhasználásával készítették el a kézműves foglalkozáson résztvevők.

A kisfiúk is beleéléssel készítették az adventi díszeket, amelyeket haza vihettek a családnak

- Az adventi időszakban a múzeumlátogató 50 százalékos kedvezménnyel tekintheti meg a kiállításokat, valamint, minden pápai, aki belépőt vált ezen időszakban, sorsjegyet kap, s értékes kékfestős ajándékcsomagot nyerhet, amelynek sorsolása december 20-án 18 órakor lesz. Adventi vásár is lesz a múzeumban, péntektől szombatig 9 és 20 óra között, valamint vasárnap 15 és 20 óra között. Szombatonként teanapokra és játszóházakra invitáljuk a családokat – nyilatkozta Vonnák Andrea, aki egyben felhívta a figyelmet a jövő esztendőre szóló kékfestő naptárra is.
Advent második hétvégéjén kincskeresésre invitálják a családokat, ezt követően érkezik meg a Mikulás, akinek versekkel, dalokkal lehet kedveskedni, s természetesen az ölébe lehet ülni és szelfizni vele.

Kézműveskedés közben jutott idő teázásra, ismerkedésre is

A következő hétvégi adventi rendezvénye, december 12-én pedig találkozik a Régi ház körül című programsorozattal, amikor is a régi hagyományok közül a mézeskalácssütést elevenítik fel, miközben a gyerekek bábozhatnak. A mézes-bábos programhoz kötődve egy zenés-interaktív foglalkozást tartanak a gyerekeknek. Az adventet stílszerűen az Indigótündér karácsonyfadísz készítéssel zárják, amikor is a gyermekkuckóban Indigótündér mesél majd karácsonyi történeteket.
Vonnák Andrea múzeumpedagógus az intézmény munkatársai mellett külön köszönetét fejezte ki Kovács Katalin és Megyeri Istvánné önkénteseknek, akiknek a segítségükkel a rendezvényeik egyre nagyobb látogatottságnak és sikernek örvendnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!