Mert adni jó - Jótékonysági est a Simon családért


2015-11-29 10:26:06  | cikk: Babos Petra  | 


Mert adni jó - Jótékonysági est a Simon családért főképe
Egy nemes cél érdekében telt meg több tucatnyi jót akaró emberrel szombat este a Helyőrségi Művelődési Otthon. A Veszprém megyei Napló minden évben szervez gyűjtést karácsony környékén egy arra érdemes rászoruló családnak. Idén a Simon családot támogatják, ahol az édesanyát, Orbán Annamáriát állapotosan egy rejtélyes betegség támadta meg és hosszú hónapokig volt az intenzív osztályon, lebénult, élet és halál között lebegett. Azóta az emberfeletti erőfeszítésnek és az erős akaratnak köszönhetően új életet kellett kezdeniük, hiszen a pici baba felügyelete és a kórházba járás miatt az apuka elvesztette állását.
Ezért minden segítséget örömmel fogadnak. Nemrégiben konyhabútor felajánlást kaptak egy nagylelkű vállalkozótól, de rengeteg gyermekholmi adomány is érkezett hozzájuk.
Zsúfolásig telt a HEMO előadóterme a jótékonysági estre

Kocsisné Varga Renáta, a jótékonysági est egyik szervezője személyesen nem ismerte a családot, de amikor olvasott róluk, nagyon meghatotta a történetük, s egyből érezte, segíteniük kell.
- Régóta oszlopos tagja vagyok a Pápai Musical Stúdiónak, így szinte az összes művészeti csoport vezetőjét ismerem a városban. Megkeresésünkre egyből igent mondott mindenki, s elvállalta a fellépést. A helyszínt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ biztosította, de emellett rengeteg támogatónk volt – mondta.
Vesztergomné Buzás Petra, az est másik szervezője közelebbről ismeri a családot, mivel férje együtt focizik az Ugod SE csapatában Simon Lászlóval.
- Folyamatosan végigkövettük a család történetét, együtt izgultunk értük, s segítettünk ahol csak tudtuk. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sokan eljöttek a rendezvényre, hogy ennyire összetartóak az emberek – fogalmazott.
Az est szervezésében oroszlán részt vállalt még Molnárné Fejes Tünde, Köviné Dorogi Anita és Molnárné Varga Annamária is.
Amikor a család tudomást szerzett a jótékonysági est ötletéről, szinte el sem akarták hinni, annyira meghatódtak, hogy ennyi segítőkész ember van. A jótékonysági programon színpadra lépett a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Énekkara, a Huszár lakótelepi Óvoda, a Pápai Musical Stúdió, a Black Bunny Rock and Roll Club, a Zsoodance, a mihályházi asszonykórus, a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc AMI, Papatyi Tóth Tünde, a Gráciák, a Rezeda Néptánccsoport és a Vati Fiúk Country Club.
Örömmel vállalták a fellépést a csoportok

A zenés-táncos összeállítást a család az első sorból tekintette meg, kéz a kézben, meghatottan. Az apuka, mint mondta, nem számítottak arra a hatalmas összefogásra, szeretetre, ami kaptak az elmúlt hónapokban.
- Annamari napról napra jobban van, januárban megyünk vissza a kórházba. Mi gyakorlatilag a nulláról indultunk. Szeretnék ezért köszönetet mondani mindenkinek, aki segített nekünk, voltak Amerikából és Németországból is jótékonykodók, de több európai országból is kaptunk már felajánlásokat – mesélte meghatódva Simon László.
- Vivien, a kislányunk nagyon jó baba. A nagyszülei vigyáztak rá, amikor én az anyukájához jártam Veszprémbe. Sokszor együtt imádkoztunk, ő is összerakta kis kezecskéit, biztos érezte ő is, hogy baj van.

Az est során 329.000 Ft gyűlt össze, amit a szervezők át is adtak a háromtagú családnak, akik könnyeikkel küszködve mondtak köszönetet mindenkinek, akik támogatták őket.
A jótékonysági esten több, mint százan vettek részt, köztük rokonok, barátok, ismerősök és persze ismeretlenek is, akik olvasták az újságban a család kálváriáját, s támogatni akarták őket.

A Napló december 16-ig várja az olvasók felajánlását, a Pannon Lapok Társaságának hivatalos számlaszámára, a 10300002-10583135-49020126 számra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!