Radó és Novák átigazolásával a PELC is jól járt


2015-11-28 09:14:43  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: fradi.hu  | 


Radó és Novák átigazolásával a PELC is jól járt főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) megalakulása óta arra törekszik, hogy szakképzett edzői segítségével a lehető legjobb körülmények között a legmagasabb szakmai színvonalon oktassa az egyesületben futballozó fiatal és idősebb labdarúgókat. A klub jó példa arra, hogy nemcsak az akadémiákról kerülhetnek ki élvonalbeli játékosok, hiszen az évek során a PELC több játékost is adott az NB I-nek, Dombó Dávid (Mezőkövesd), Radó András (Ferencváros), Novák Csanád (Vasas) és Király Botond (Rákosmenti KSK) is Pápán sajátította el az alapokat, de néhány korábbi növendék az NB II-es, NB III-as és osztrák bajnokságban is játszik. A Magyar Labdarúgó Szövetség Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzata kimondja, hogy egy klubváltás során az átigazolási díj öt százalékát a szolidaritási mechanizmus elve szerint szét kell osztani a játékos képzésében ténylegesen részt vevő klubok között. Tóth Péter, a PELC ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy ezen szabályokat mind a Vasas, mind pedig a Ferencváros betartotta, Novák Csanádért a Vasas Futball Club Kft-től közel 25.000 forint, Radó Andrásért pedig az FTC Zrt.-től közel 800.000 forint képzési díjat kapott a klub. Az ügyvezető reményét fejezte ki, hogy a jövőben még több PELC-es labdarúgó mutatkozhat be a magasabb osztályokban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!