Intézményi beszámolókat fogadott el a testület


2015-11-27 21:37:26  | cikk: HuHa  | 


Intézményi beszámolókat fogadott el a testület főképe
Három önkormányzati intézmény beszámolójának megvitatása állt a mai képviselő-testületi ülés középpontjában. A munkaértekezlet elején zárt ülésen tárgyaltak egy kitüntető cím adományozására vonatkozó javaslatot, melyet a képviselők nem fogadtak el.

Ezt követően nyílt üléssel folytatódott a tanácskozás, melyen először a Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye elmúlt időszakában végzett tevékenységéről szóló beszámolót véleményezték a képviselők. Dr. Vörös Ibolya Fideszes önkormányzati képviselő kórház igazgatóként is köszönetet mondott az ESZI-ben dolgozók munkájáért és a régóta tartó együttműködésért. A 13 szolgáltatást nyújtó intézményben dolgozók tevékenységéről Áldozó Tamás is elismeréssel szólt, a képviselők pedig egyhangú igen szavazattal fogadták el a beszámolót.Dr. Vörös Ibolya, a  kórház igazgatójaként is köszönetet mondott az ESZI-ben és az egészségügyi alapellátásban dolgozóknak

Ugyancsak egyhangúan fogadták el a városatyák Pápa Város Önkormányzata Egészségügyi Alapellátási Intézete beszámolóját. Dr. Vörös Ibolya az ő munkájukat is elismerésre méltónak nevezte hozzászólásában és arról kérdezte dr. Schveighoffer Zitát, hogy a beszámolóban is szereplő házi gyermekorvos hiányra milyen megoldás kínálkozik. A megbízott intézményvezető válaszában arról szólt, az orvoshiány nemcsak Pápán, hanem az egész országban megfigyelhető, abban bíznak, hogy a készülő új egészségügyi alapellátási törvény olyan szabályozást eredményez, ami ezt a problémát orvosolja. Ezt erősítette meg a polgármester is az ülést követő sajtótájékoztatójában és megemlítette azt is, hogy a pápai háziorvosi praxisokban dolgozó szakemberek átlagéletkora megközelíti a 60 évet. A városvezető köszönetet mondott az egészségügyi alapellátásban dolgozók munkájáért is. A beszámolót ellenszavazat nélkül fogadták el a képviselők.

A harmadik városi intézmény a Pápa Városi Televízió volt, melynek beszámolóját véleményezték a testület tagjai. A beszámoló kitért a televízió elmúlt időszakának fejlesztéseire, melyekkel a tévé a legmagasabb minőségű műsorszolgáltatásra alkalmassá vált, bemutatta az adásba került műsorok folyamatosan növekvő számát, tartalmazta a nézettségi felmérések adatait és kitért a pályázati úton megszerzett forrásokból készített játékfilmekre is. A televízió tevékenysége kapcsán Süle Zsolt Jobbikos és Grőber Attila MSZP-s képviselő fogalmazott meg kritikai észrevételt, dr. Hermann István Fideszes képviselő és Kerecsényi Zoltán, a DK képviselője pedig az elmúlt időszakban készített játékfilmek értékeire hívta fel a figyelmet. A beszámolót két tartózkodás mellett tizenegy igen szavazattal fogadta el a testület.

Varga András, a Pápa Városi Televízió intézményvezető-főszerkesztője

Vegyes ügyek között döntöttek a városatyák arról, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően januártól az ESZI önálló intézményegységeként család- és gyermekjóléti központot és annak külön egységeként család- és gyermekjóléti szolgálatot működtet. Határoztak arról, hogy 3 millió forint összeg erejéig biztosítják a Türr István Gimnázium szennyvízelvezető rendszerének felújítását, szándéknyilatkozatot fogadtak el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Pápai Tanoda című pályázatával kapcsolatos együttműködésről.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!