Lőrincze Lajosra emlékeztek a Jókai Körben


2015-11-27 20:05:58  | cikk: Babos Petra  | 


Lőrincze Lajosra emlékeztek a Jókai Körben főképe
A Jókai Kör Egyesületének alapszabályai közé tartozik, hogy a Pápán irodalmi értékkel bíró személyiségeknek, költőknek és íróknak emléket állítson. Lőrincze Lajos, édes anyanyelvünk leghűbb őre idén lenne 100 éves, ezúttal rá emlékeztek. Minden közösség életéhez hozzátartoznak jeles események, évfordulók. 2015-ben több évforduló is figyelmet érdemelt. Fontos, hogy kellő tisztelettel forduljanak azok felé, akik megalapozták jelenüket, akik munkáját folytathatják és átörökíthetik – vélik a kör tagjai.

A 48. magyar nyelv hetét április 28-án városunkban a Református Kollégiumban nyitották meg, ahol neves előadók, nyelvművelők, tudósok emlékeztek a huszadik századi nyelvművelés egyik legkiemelkedőbb alakjára, a Veszprém megyei Szentgálon született nyelvészre, tanárra, Lőrincze Lajosra, aki tudományos munkásságával, a rádióban, televízióban tartott népszerű műsoraival országos hírnévre tett szert.

Veszpréminé Turtsányi Valéria, a kör elnöke elmondta, fontosnak tartják, hogy a diákokat is bevonják a nagy múltú kör életébe, tevékenységébe, hiszen reményeik szerint hamarosan a fiatalok is a kör tagjai lesznek. A rendezvényen szavalattal Gosztola István és énekkel a Pápai Szakképzési Centrum Gazdasági Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulói működtek közre. Kovács Boglárka 11. B osztályos diák szerint nagyon jó ötlet, hogy ők is részt vehettek a Jókai Kör ezen eseményén. A fiatal szerint jó érzés műsort adni az érdeklődőknek. Az irodalmi est programját Válint Magdolna állította össze.

A Jókai Kör soron következő összejövetele december 11-én lesz, amikor tisztújító közgyűlést tartanak, majd teaesttel zárják a 2015. évet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!