Betlehem a könyvtárban


2015-11-26 17:53:38  | cikk: ha  | 


Betlehem a könyvtárban főképe

"Adventi hírnök, kis fenyőág, lobog az első gyertyaláng..." - énekelték a Szent Anna Római Katolikus Óvoda ünneplőbe öltözött apróságai a városi könyvtárban szerda délelőtt az intézmény betlehemének megáldásakor. A bibliotéka előadótermébe három éve került először betlehem az adventi időszakra, azóta ez már hagyománnyá vált.
Dr. Hermann István igazgató elmondta, hogy a könyvtár munkatársai állították össze a Jézus születését ábrázoló jelenetet, mely nagyon népszerű az olvasók körében. Jó fogadtatásra lelt az ötlet, hogy így is segítsék a látogatók ünnepi ráhangolódását, elmélyedését.

A Szent Anna Római Katolikus Óvoda gyermekei nagyon szép műsort adtak

- Hiszen a betlehemállítás lényege pontosan ez, főként a szent éjszaka eseményeinek átélése, ami hozzásegíti az embereket, hogy saját szívükben is elkészítsék a jászolt, amelybe minden karácsonykor beleszülethet az isteni kisded - ezt már Salgó Ferenc kanonok, plébános mondta a betlehem megáldásakor. Hozzátette, hogy az adventi időszak alkalmat ad arra, hogy készüljünk erre a találkozásra, és nagyon jó gondolatnak tartja, hogy a könyvtárban is jelen vannak az első karácsony jelképei.

A Jókai Mór Városi Könyvtárban az adventi időszakban könyvbemutatóval, kiállításmegnyitóval várják az érdeklődőket, a gyerekek számára szerveznek kézműves foglalkozást és Mikulás-műsort is, de elsősorban nagyon sok érdekes, új olvasnivalót kínálnak a könyvbarátoknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!