Felszabadultan játszhat a Bakonyerdő Pápa


2015-11-26 15:52:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Felszabadultan játszhat a Bakonyerdő Pápa főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság őszi szezonjának utolsó előtti fordulójában Veszprémbe látogat a Bakonyerdő Pápa együttese. A pápai csapat az elmúlt héten az Ajka elleni megyei rangadón kis híján borította a papírformát, ám Poór Tamás alakulata végül két góllal jobbnak bizonyult a mieinknél. Kiss Dániel, a Bakonyerdő edzője a szokatlan időpontban - szombaton 11 órakor - kezdődő MKB Veszprém II. elleni összecsapással kapcsolatban azt mondta, nem nyomja őket az esélyesség terhe, így szinte bármilyen eredmény elképzelhető.
- Egy átlagos héten vagyunk túl, hétfőn erősítő edzés és egyéni képzés volt, szerdán és pénteken pedig támadás és védekezés variációkat próbáltuk gyakorolni, igyekeztem a fiúkat felkészíteni a hétvégére – nyilatkozta a fiatal tréner. Ismét nem mi vagyunk az esélyesek papíron, de lehet, hogy most nekünk az kell, hogy nyomás és elvárás nélkül játszhassunk. Egy kicsit más stílusú csapat ellen lépünk pályára a hétvégén. Ajka ellen a hatos falunk, a sánc és kapus kapcsolatával jól működött 40 percig, addig bírta a védekezést a fiatal Cseke Alex és Zsinkó Ádám, akik védekezésben nagyon nyújtottak annak ellenére, hogy mindkettőjüknek ez volt az első felnőtt mérkőzésük ahol kezdőként ekkora szerepet kaptak. Az MKB fiataljai gyorsabbak lesznek, nagy lövőerővel, és rettentő gyors szélsőkkel. Első és legfontosabb feladat, hogy a gyors lerohanásból kapott gólokat elkerüljük. Mivel egy első osztályú utánpótlás csapatról beszélünk, ezért a mérkőzés képét nagyban befolyásolja, hogy milyen csapatot "küldenek le" erre a mérkőzésre. A veszprémi fiatalok a védekezés összes fajtáját ismerik, mind a nyitott, mind a zárt védekezést, úgyhogy minden bizonnyal ezekre kivétel nélkül fel kell készülnünk. Amíg mi hármat edzünk egy héten, addig az NB I-es utánpótlás csapatok 7-10 foglalkozáson vesznek részt egy héten. Nem fogjuk könnyen adni a bőrünket, aki a pályán lesz, és magára ölti a pápai mezt mindent megtesz a városért és társaiért, ebben biztos vagyok.
Kiss Dániel hozzátette, ezúttal sem lesz teljes a keret, Stall Levente, Sipőcz Milán a sérültek táborát erősítik, mellettük Cseke Alex részleges bokszalag szakadást szenvedett a hétvége folyamán, így ő idén már nem lép pályára. Kérdéses Kondor János és Soós László játéka, pozitívum viszont, hogy Róth Gábor munkahelyi beosztása lehetővé teszi, hogy a héten kettőt eddzen és a mérkőzésen is részt vegyen.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!