Beszámolókat véleményeztek a részönkormányzatok


2015-11-25 21:46:53  | cikk: HuHa  | 


Beszámolókat véleményeztek a részönkormányzatok főképe
A Pápa Város Képviselő-testületének pénteki ülése előtt mindhárom Pápához csatolt településen ülést tartottak a részönkormányzatok. Tapolcafőn kedden, Kéttornyúlakon és Borsosgyőrön pedig ma tanácskoztak a képviselők.

A részönkormányzati ülések napirendjén szerepelt annak a beszámolónak a megvitatása, mely Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye elmúlt időszakában végzett tevékenységét összegezte. Az üléseken Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető szóban is összefoglalta munkájukat. Beszélt az intézmény 13 szolgáltatásának biztosításáról, így többek között az étkeztetés, a házi segítségnyújtás, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, az idősotthoni ellátás, a fogyatékosok nappali intézményében nyújtott ellátás során végzett tevékenységről. Kifejtette, az idősotthoni ellátásra várók száma növekedett az elmúlt időszakban, az idősek napközis ellátására azonban kicsi az igény. Az intézményvezető arról is tájékoztatta a testületeket, hogy Kéttornyúlakon étkeztetési és házi segítségnyújtási szolgáltatást nem igényel senki, jelzőrendszeres segítségnyújtást pedig egy fő vesz igénybe a faluban. Borsosgyőrön az étkeztetési és a házi segítségnyújtási szolgáltatásban egy-egy személy részesül, a jelzőrendszeres segítségnyújtást pedig két főnek biztosítják.

Szalainé Tihanyi Andrea, Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye vezetője

A részönkormányzatok testületei meghallgatták a dr. Schweighoffer Zita megbízott intézményvezető beszámolóját is, aki Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézetének munkájával ismertette meg a képviselőket és az üléseken résztvevő lakosokat. A beszámoló kitért a háziorvosi és a gyermekorvosi ellátásra, a védőnői szolgáltatásra, az iskolai egészségügyi szolgáltatásra és az ügyeleti ellátásra is. Dr. Schweighoffer Zita beszélt arról, hogy akárcsak az országban másutt, Pápán is kevés az orvos, gyermekorvos jelenleg mindössze négy dolgozik. Az orvosok átlagéletkora itt is magas, s ez is országosan megfigyelhető tendencia.

Máté István, a Kéttornyúlaki Részönkormányzat elnöke köszöntötte az ülésen megjelenteket 

A képviselők Borsosgyőrön és Kéttornyúlakon meghallgatták a Pápa Városi Televízió tevékenységéről szóló beszámolót is. Varga András intézményvezető az elmúlt időszak korszerűsítéseiről, technikai fejlesztéseiről beszélt a testületeknek, kiemelve a digitális műsorszórásra való átállást, a FullHD minőségű adást és az interneten való aktív megjelenést.

Varga András intézményvezető a Pápa Városi Televízió tevékenységéről számolt be

A testületek mindhárom beszámolót egyhangúan elfogadták.

A Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testülete az ülésen a 2015. évi költségvetési előirányzat felhasználásáról is döntött. Eszerint a meglévő forrásaik egy részéből a helyi labdarúgó csapatot támogatják a pálya egyes elemeinek korszerűsítésében, és a kultúrház berendezési tárgyait szeretnék megújítani, hogy komfortosabb, szebb környezetben tudják megrendezni programjaikat. Zsegraics Gyula elnök azt is elmondta, a faluban szeretnének szociális hálót létrehozni, melynek első lépéseként feltérképezik az idősek, rászorulók helyzetét, igényeit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!