Gyermekbiciklit ajándékozott a rendőrkapitányság a Vajda Óvodának


2015-11-25 20:59:51  | cikk: HuHa  | 


Gyermekbiciklit ajándékozott a rendőrkapitányság a Vajda Óvodának főképe
Közlekedésbiztonsági délelőttöt tartott a Vajda Péter Lakótelepi Óvodában a Pápai Rendőrkapitányság. Az intézményt Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes kereste fel ma délelőtt, hogy a közlekedési szabályokról beszélgessen az apróságokkal. A játékos foglalkozáson a gyalogos közlekedés szabályairól beszélgettek, felidézték, hogy a gyalogosoknak a járdán kell közlekedniük, és az úttesten a zebrán haladhatnak át. A kicsik megtanulták, hogyan kell körülnézni, hogy lehet átkelni az úttesten, ha nincs gyalogos-átkelőhely és arról is szó esett, hogy ha autóval viszik őket szüleik, akkor gyermekülésben, bekötött biztonsági övvel kell utazniuk. A foglalkozáson kitértek a kerékpáros közlekedés szabályaira is, a kerékpár szabályos felszerelését pedig „élőben” is gyakorolták. A Pápai Rendőrkapitányság ugyanis egy gyermek biciklit ajándékozott az óvodának, amit a kicsikkel együtt szereltek fel a kötelező tartozékokkal. A kerékpárhoz természetesen láthatósági mellényt, bukósisakot és térd- és könyökvédőt is kapott az ovi.

Az új biciklit közösen szerelték fel a kötelező tartozékokkal

-Nagyon fontos, hogy minél fiatalabb korban megkezdjük a gyermekek közlekedésbiztonsági nevelését, hiszen itt is elhangzott, az óvodások sokféle közlekedési formát kipróbáltak már. Tudniuk kell, hogy milyen szabályok vonatkoznak a gyalogosokra, a biciklisekre és arra az esetre, ha gépkocsival viszik őket szüleik. A tapasztalat az, hogy az óvodások sok szabályt ismernek már, de ezek rendszeres ismétlése nagyon fontos – fogalmazta meg a kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója. Császárné Elek Veronika hozzátette, nem véletlenül választották a Vajda ovit, amikor arról döntöttek, hogy melyik óvoda kapja meg a kerékpárt. A lakótelepi intézmény udvarán ugyanis van egy jól kialakított KRESZ park, ahol a gyermekek gyakorlatban is tudatosíthatják a közlekedés szabályait.

A tagóvoda vezetője örömmel fogadta az újabb közlekedési eszközt. Szabó Csilla elmondta, kiemelt figyelmet fordítanak az óvoda nevelési programjában a közlekedésbiztonsági nevelésre, amihez kiváló helyszín a KRESZ park. Már eddig is több biciklivel, kisautóval és rollerrel rendelkeztek, az új kerékpár pedig lehetővé teszi, hogy még több gyermek közlekedhessen egyszerre a pályán.
-Óvodánkba sok hátrányos helyzetű kisgyermek is jár, olyanok, akiknek otthon nincs biciklije, így itt az óvodában megadjuk a lehetőséget arra, hogy megismerkedhessenek a kerékpározással. KRESZ parkunk kiváló helyszíne a helyes közlekedésre nevelésnek, a gyermekek sok szabályt megtanulhatnak, amit az óvodán kívül is tudnak majd alkalmazni.

A kapitányság egy kedves mesét is elhozott a közlekedésbiztonsági foglalkozásra: a közelmúltban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság által meghirdetett Úton-útfélen című országos bábverseny harmadik helyezettjét, a Lovászpatonai Kastélykert Óvoda csoportját hívták el a pápai gyerekekhez, hogy mutassák be, a versenyre készült előadásukat.

A lovászpatonai óvodások bábelőadása sok fontos közlekdési szabályt tanított meg a gyerekeknek
A kis mesében minden közlekedéssel kapcsolatos fontos tudnivaló elhangzott a gyermekek remek előadásában, amit a vajdai apróságok vastapssal jutalmaztak. A foglalkozás természetesen az új kerékpár kipróbálásával ért véget az óvoda udvarán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!