A hálaadást ünnepelték a tarczysok


2015-11-25 20:12:35  | cikk: Babos Petra  | 


A hálaadást ünnepelték a tarczysok főképe
A hálaadás, az amerikaiak egyik legnagyobb ünnepe, melyről évek óta rendszeresen megemlékeznek a Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozatának diákjai.
Hardi Tünde, a kéttannyelvű tagozat vezetője elmondta, az iskola nagy hangsúlyt fektet az angolszász ünnepek megismerésére. Így megemlékeztek már az októberi Halloweenről, most pedig a hálaadásról, amit minden november negyedik csütörtökén ünnepelnek az Amerikai Egyesült Államokban. Az észak-amerikaiak legnagyobb családi ünnepének gyökerei közel 400 évre nyúlnak vissza, amikor is 102 zarándok hagyta el Angliát, és megérkezett az Újvilágba a Mayflower nevű hajón a jobb élet reményében. Ők voltak az elsők, akik nagy lakomákkal ünnepelték a bőséges aratást, s hálát adtak az Istennek és indián barátaiknak a sok jóért, segítségért, amit új hazájuk nyújtott nekik.

A műsort a kéttannyelvű tagozatra járó felsős diákok állították színpadra Hardi Tünde és az iskola angol tanárainak segítségével. Az előadást a tanulók kétszer adták elő, először magyarul az alsósoknak, majd angolul a felsős tanulóknak, holnap pedig a Petőfi Sándor Gimnázium tanulói is megtekinthetik az összeállítást.

A diákok az ünnep kapcsán elmondták, ilyenkor hálát adnak az amerikaiak, miközben pulykát és sütőtök pitét esznek.

A programon részt vett Trevor Nitz, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnokának felesége és gyermeke, a QSI Nemzetközi Iskola diákjai, valamint Venczel Csaba iskolaigazgató is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!